Número 171
gener 2013
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Acte d’homenatge a Jordi Castellanos i Vila (1946-2012)


El membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, mort el 19 d’octubre, serà homenatjat a la Sala Prat de la Riba el dimecres 9 de gener, a les set del vespre. En l’acte, hi intervindran Manuel Jorba, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona; Josep M. Domingo, professor de la Universitat de Lleida, i Josep Murgades, professor de la Universitat de Barcelona.

 

Joan Subirats parlarà de la viabilitat de la sobirania al segle XXI en la tercera de les conferències del cicle Sobirania i drets de les nacions

El responsable del programa de doctorat de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques i catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona pronunciarà la conferència «Sobirania al segle XXI. És possible? Té sentit?» el dilluns 14 de gener, a les set del vespre, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC.
 

 

Presentació de la Història de la música de l’Enciclopèdia de Menorca


L’acte se celebrarà a la Sala Prat de la Riba del l’IEC, el dimarts 15 de gener de 2013, a les set del vespre, i es clourà amb un recital de piano a càrrec de Kiev Portella, que interpretarà obres de Margarida Orfila (1889-1970). L’organització és a càrrec de l’IEC i la Fundació Enciclopèdia de Menorca, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Musicologia, filial de l’IEC, i l’Institut Menorquí d’Estudis.

 

«Allò que ens ha ensenyat la geolingüística»


Aquest és el títol de la conferència que pronunciarà Carlos Valcárcel Riveiro, de la Universitat de Vigo, el dijous 17 de gener, a les set del vespre, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC. L’acte és organitzat per la Societat Catalana de Geografia.
 

 

Homenatge a J. V. Foix en el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort


Josep Vicenç Foix, poeta, periodista, assagista i membre de la Secció Filològica de l’IEC, serà recordat el 29 de gener a la Sala Prat de la Riba, en un acte organitzat per l’IEC conjuntament amb la Institució de les Lletres Catalanes, en què es commemorarà el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort. Hi participarà el poeta, prosista, crític literari i traductor Pere Gimferrer. La cantant Mariona Segarra interpretarà alguns poemes musicats de Foix.

 

Commemoració de les Normes ortogràfiques de l’IEC


El 31 de gener, a dos quarts de set del vespre, se celebrarà a l’Institut l’acte institucional amb què s’iniciarà la commemoració de les Normes ortogràfiques de l’IEC. En l’acte, que serà presidit per Salvador Giner, president de l’Institut, hi intervindran Josep Massot, Mila Segarra i Joan Francesc Mira.
 


 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa