Número 168
setembre - octubre 2012
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Samuel Moyn obre el cicle de conferències «Sobirania i drets de les nacions», organitzat per l’IEC


El dia 22 d’octubre, el professor d’història de la Universitat de Colúmbia Samuel Moyn pronunciarà a l’IEC la conferència «Drets i sobirania a l’època contemporània». Amb aquesta conferència, en què se situarà la cultura contemporània dels drets humans en un context de llarga durada històrica, s’obrirà el cicle «Sobirania i drets de les nacions», organitzat per la Presidència de l’Institut d’Estudis Catalans, que se celebrarà fins a la primavera de l’any vinent. Samuel Moyn s’ha especialitzat en la història intel·lectual de l’Europa moderna —amb un interès especial per França i Alemanya, el pensament polític i jurídic, la teoria historicocrítica i els estudis jueus— i en la història dels drets humans.

 

L’IEC participa en la Fira Internacional del Llibre, LIBER 2012


Del 3 al 5 d’octubre l’Institut participarà en la trentena edició de la Fira Internacional del Llibre, LIBER 2012, a Barcelona. L’IEC exposarà obres del fons bibliogràfic, entre les quals destaquen les darreres novetats editorials, el llibres sobre llengua i els diversos programes de recerca. L’Institut compartirà estand —el número 550 del recinte Gran Via de la Fira de Barcelona— amb l’Euskaltzaindia (Reial Acadèmia de la Llengua Basca) i el Consello da Cultura Galega.

 

El Centre Català de la Nutrició de l’IEC lliura els Premis CCNIEC 2012


El 5 d’octubre, a les dotze del migdia, la Sala Prat de la Riba de l’IEC acollirà l’acte de lliurament dels Premis CCNIEC 2012. El Centre Català de la Nutrició de l’IEC lliurarà el III Premi CCNIEC, a la millor iniciativa de la indústria alimentària; el I Premi CCNIEC Marc Viader, a la innovació en productes alimentaris, i el III Premi CCNIEC Ramon Turró, en reconeixement d’una trajectòria d’excel·lència en el camp de la nutrició. En l’acte, Abel Mariné, membre de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC i membre de la Junta Permanent del CCNIEC, pronunciarà la conferència «Salut i innovació alimentària». L’acte serà presidit per Salvador Giner, president de l’IEC; Antoni Mateu, director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i Domènech Vila, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries. Hi intervindrà Jordi Salas-Salvadó, director del CCNIEC.

 

La Societat Catalana d’Estudis Jurídics commemora els vuitanta anys de la instauració del Parlament de Catalunya


«El dret català en el vuitantè aniversari de la instauració del Parlament de Catalunya» és el títol del cicle de conferències organitzat per la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, filial de l’Institut, que començarà el dia 4 d’octubre, a l’IEC. La primera conferència del cicle serà a càrrec de Marcel Mateu Vilaseca, professor de dret constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona i assessor a la Universitat Oberta de Catalunya, i es titularà «El Parlament de Catalunya, la representació d’un poble mil·lenari». L’acte serà presidit per Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, i hi assistirà Salvador Giner, president de l’Institut.
Aquest cicle de conferències és organitzat amb la col·laboració de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i el suport de les facultats de Dret de la Universitat de Barcelona, de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat Internacional de Catalunya.
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa