Número 1
agost 2011
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Presentació de l’anuari Societat Catalana 2011

La presentació es farà el 6 de març, a les set del vespre, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. L’acte serà presidit per Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans, i hi intervindran Antoni Castells, exconseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya; Josep M. Rotger, president de l’Associació Catalana de Sociologia, i Josep M. Masjuan, coordinador de la publicació. Enric Juliana, corresponsal de La Vanguardia a Madrid, pronunciarà la conferència «La gestió dels serveis i l’acció política dels governs d’esquerra a Catalunya». Societat Catalana 2011 és el cinquè report d’anàlisi social de l’Associació Catalana de Sociologia, filial de l’IEC, que analitza els temes principals que han tingut un relleu especial al llarg de l’any 2010.

 

Acte d’homenatge: «Lynn Margulis: la voluntat d’ésser, l’impuls de fer»

El 5 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, se celebrarà a les sis de la tarda, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, un acte d’homenatge a la biòloga Lynn Margulis (1938-2011). Mitjançant els testimonis de dones que la van conèixer personalment, que hi van treballar o hi van conviure, es presentaran fragments de la personalitat d’una dona que ha deixat empremta en la comprensió de l’evolució de la vida i de la terra, i es revelaran diversos aspectes de la seva vida personal. L’acte es podrà seguir en directe per Internet.

 

I Jornada de Biologia a l’Ensenyament

La Jornada, que se celebrarà el 17 de març a partir de les nou del matí a la Sala Gaudí de CX la Pedrera, aplegarà responsables de l’ensenyament d’aquesta disciplina que valoraran quina és la biologia que s’ha d’ensenyar. La Jornada s’emmarca dins la commemoració del centenari de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’IEC.

 

El Centre d’Estudis Catalans de París commemora el centenari de la Secció Filològica

El 29 de març se celebrarà al Centre d’Estudis Catalans de la Universitat París-Sorbona la jornada «Les 100 ans de la Section Philologique de l’Institut d’Estudis Catalans». En aquest acte intervindran Salvador Giner, president de l’IEC, amb la conferència «L’Institut d’Estudis Catalans, acadèmia de les ciències i les humanitats»; Isidor Marí, president de la Secció Filològica, que parlarà sobre la Secció Filològica en el context actual; Mariàngela Vilallonga, vicepresidenta de l’IEC, amb la ponència «El món clàssic i la Secció Filològica», i Carles Miralles, president de la Comissió Lexicogràfica de l’IEC, amb la conferència «Llengua: cultura i política».

 

Si voleu veure totes les activitats programes per al mes de març, cliqueu aquí


 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa