Número 1
agost 2011

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Es crea el primer rànquing que permetrà analitzar l’evolució de les audiències dels mitjans digitals en català

El Rànquing de mitjans digitals en català és la primera classificació de mitjans a la Xarxa en llengua catalana que s’elabora de manera diferenciada de la resta de mitjans de l’Estat. El rànquing, elaborat per les empreses Nielsen i OJD Interactiva, ha estat presentat el 15 de febrer, al Palau de la Generalitat, en un acte presidit per Francesc Homs, secretari general de la Presidència, i en què ha participat el president de l’Institut, Salvador Giner.

La periodicitat d’aquest rànquing serà mensual, la qual cosa permetrà analitzar l’evolució de les audiències de tots els mitjans en català. D’aquesta manera, es donarà visibilitat als mitjans catalans en línia, que no quedaran diluïts en llocs baixos dins el rànquing espanyol. La classificació serà clarament visible als webs Nielsen Online i OJD Interactiva. Segons els impulsors d’aquesta iniciativa —l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català—, l’eina serà de gran utilitat per als planificadors de publicitat, els mitjans en línia i l’Administració, ja que mostrarà cada mes la potència del conjunt de mitjans digitals en llengua catalana i, en conseqüència, contribuirà a enfortir l´espai de mitjans de comunicació en català.


Francesc Homs ha valorat molt positivament la creació d’aquesta eina perquè «posa de manifest la força i la singularitat de Catalunya i la llengua catalana en la Xarxa». En el decurs de l’acte s’ha fet palès que la presència del català a Internet és destacada: és la vuitena llengua utilitzada en els blocs, la catorzena més usada en les cerques de Google i la tretzena en la Viquipèdia. En aquest sentit, Salvador Giner, ha expressat el «compromís de l’Institut per a posar continguts a la Xarxa, tant a l’abast de la comunitat científica com del conjunt de la societat» i com a exemples ha citat, entre altres, el DIEC —que té més de dos milions de consultes mensuals— i l’Hemeroteca Científica Catalana, amb més cent mil consultes mensuals i prop d’un milió de PDF descarregats.
 

Notícies

* Commemoració del centenari de Ferran Sunyer i Balaguer

* El primer catàleg de totes les monedes de l’edat antiga a la península Ibèrica es presenta a l’IEC

* Dolors Bramon, Jordi Casassas, Joan Egea i Carles Viver passen a formar part de l’IEC com a membres numeraris

* L’IEC signa un acord de col·laboració entre les institucions culturals del Raval

* L’Institut dóna suport a la campanya «Cuina catalana, patrimoni de la humanitat: candidatura UNESCO 2013»

* Es crea el primer rànquing que permetrà analitzar l’evolució de les audiències dels mitjans digitals en català

* L’exposició «El Carxe, territori de frontera» es pot visitar a l'IEC fins al 15 de març

* L’IEC ret homenatge a Maria Aurèlia Capmany

* L’IEC recorda la figura de Joan Solà a Palma

* Joves investigadors dels Països Catalans comparteixen experiències a Palma

* Es lliuren a l’IEC els premis de la II Olimpíada de Biologia


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa