Número 1
agost 2011

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’IEC signa un acord de col·laboració entre les institucions culturals del Raval

L’Institut d’Estudis Catalans, el Gran Teatre del Liceu, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), la Filmoteca de Catalunya, la Virreina Centre de la Imatge, la Biblioteca de Catalunya i l’Arts Santa Mònica han signat avui, divendres 10 de febrer, un acord de col•laboració per a impulsar la cultura al barri del Raval en tots els vessants artístics. L’acte ha coincidit amb la presentació de la nova seu de la Filmoteca a la plaça Salvador Seguí del Raval.

L’objectiu de l’acord és estimular accions conjuntes entre totes les entitats del Raval, que consolidin i projectin el barri com un gran centre de la cultura, integrat amb l’entorn i generador de cohesió social. Segons ha destacat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, és tracta de projectar, entre tots, «una mirada plural i conjunta sobre el nostre temps i la nostra contemporaneïtat». L’acord estableix que es crearà una comissió de seguiment formada per un representant de cadascuna de les entitats signants, amb la finalitat d’intercanviar estratègies i projectes comuns. En el decurs de l’acte s’ha presentat la programació de la Filmoteca de Catalunya per al 2012, que s’iniciarà el dia 21 de febrer.

En l’acte han participat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Fèlix Riera; el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau; el director general de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Joan Francesc Marco; el director de Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Bartomeu Marí; el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner; el director general del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Marçal Sintes; el director de Virreina Centre de la Imatge, Llucià Homs; el director d’Arts Santa Mònica, Vicenç Altaió, i la directora de la Biblioteca de Catalunya, Dolors Lamarca.
 

Notícies

* Commemoració del centenari de Ferran Sunyer i Balaguer

* El primer catàleg de totes les monedes de l’edat antiga a la península Ibèrica es presenta a l’IEC

* Dolors Bramon, Jordi Casassas, Joan Egea i Carles Viver passen a formar part de l’IEC com a membres numeraris

* L’IEC signa un acord de col·laboració entre les institucions culturals del Raval

* L’Institut dóna suport a la campanya «Cuina catalana, patrimoni de la humanitat: candidatura UNESCO 2013»

* Es crea el primer rànquing que permetrà analitzar l’evolució de les audiències dels mitjans digitals en català

* L’exposició «El Carxe, territori de frontera» es pot visitar a l'IEC fins al 15 de març

* L’IEC ret homenatge a Maria Aurèlia Capmany

* L’IEC recorda la figura de Joan Solà a Palma

* Joves investigadors dels Països Catalans comparteixen experiències a Palma

* Es lliuren a l’IEC els premis de la II Olimpíada de Biologia


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa