dilluns 27 / maig / 2019

Presentació del Diccionari descriptiu de la llengua catalana

Presentació del Diccionari descriptiu de la llengua catalana, emmarcat dins del projecte Diccionari del Català Contemporani, dirigit per Joaquim Rafel i Fontanals, membre de la Secció Filològica.

L’acte, sota la presidència de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, comptarà amb les intervencions de Joandomènec Ros i Aragonès, president de l’Institut d’Estudis Catalans; M. Teresa Cabré i Castellví, presidenta de la Secció Filològica, i Joaquim Rafel i Fontanals, director del projecte.
 

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC

Hora11 h

Organització: IEC


 

dilluns 27 / maig / 2019

Lliurament dels premis de la Prova Cangur 2019

Acte de lliurament dels premis de la Prova Cangur 2019 i d’altres concursos organitzats per la Societat Catalana de Matemàtiques.

L’acte serà presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, i comptarà amb les intervencions del president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, i del vicepresident de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, Gerard Gómez. 
 
Durant l’acte hi haurà una actuació musical a càrrec dels alumnes del projecte Rockalins, de l’Institut de la Roca del Vallès. 
 

Lloc: Teatre Poliorama (rambla dels Estudis, 115, Barcelona)

Hora17.30 h

Organització: Societat Catalana de Matemàtiques


 

dilluns 27 / maig / 2019

Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal

La propera sessió del Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal continuarà amb la lectura (i el debat posterior) de l’obra Teoría y estructura sociales, del sociòleg nord-americà Robert K. Merton, professor a la Universitat de Colúmbia, pare de la sociologia de la ciència, iniciador de les teories de rang mitjà i autor de moltes altres teories, com la de les funcions manifestes i les funcions latents o com la teoria del grup de referència. 

Es debatran els capítols 7 («Continuidades en la teoría de la estructura social y la anomía»), 8 («Estructura burocrática y personalidad») i 9 («Papel del intelectual en la burocracia pública»).

Lloc: Sala Fontserè de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora18 h

Organització: Associació Catalana de Sociologia


 

dilluns 27 / maig / 2019

Lliurament del XII Premi Ferran Armengol i Tubau 2018

Presentació de l’obra guanyadora, Tarifació d’assegurances amb múltiples garanties correlacionades, a càrrec del professor Lluís Bermúdez, i lliurament del premi.

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC

Hora19 h

Organització: Societat Catalana d’Economia


 

dimarts 28 / maig / 2019

Presentació del llibre Azares y decisiones. Recuerdos personales

Presentació del llibre Azares y decisiones. Recuerdos personales, d’Horacio Capel. 

Hi intervindran Josep Oliveras, president de la Societat Catalana de Geografia (SCG); Francesc Nadal, de la Universitat de Barcelona; Rafael Giménez, secretari de la SCG, i l’autor del llibre.

 

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora18.30 h

Organització: Societat Catalana de Geografia


 

dimecres 29 / maig / 2019

Presentació del llibre La narrativa catalana al segle XXI. Balanç crític

La presentació anirà a càrrec de Manuel Llanas, president de la Societat Catalana de Llengua i Literatura. Hi intervindran Josep Camps, Maria Dasca, Màrius Serra, Francesco Ardolino i Maria Guasch. 

Lloc: Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora19 h

Organització: Societat Catalana de Llengua i Literatura


 

dijous 30 / maig / 2019

XVI Jornada SCATERM: «La Viquipèdia i la terminologia»

Aquesta jornada convida a escoltar diferents experiències —per exemple, sobre els mecanismes de control de la fiabilitat, sobre la capacitat d’autogestió de la verificabilitat del contingut i sobre els usos que se li poden donar en el context acadèmic— per poder entendre si la Viquipèdia és un camí que ens porta a la confusió i al desordre, i si per tant cal abandonar-lo com una via en desús, o si, en canvi, pot ser una via òptima per a l’ús de la llengua catalana i una font d’informació multilingüe, sobretot en relació amb la terminologia. Per a més informació, consulteu el programa fent clic aquí. 

La benvinguda anirà a càrrec de Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, i Miquel-Àngel Sánchez, president de la Societat Catalana de Terminologia.

Inscriviu-vos gratuïtament aquí

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora9 h

Organització: Societat Catalana de Terminologia (SCATERM)


 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència