dissabte 18 / setembre / 2021

Setmana del Llibre en Català 

Fins al 19 de setembre tindrà lloc al moll de la Fusta la trenta-novena edició de la Setmana del Llibre en Català, en què l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) serà present amb una selecció de les seves publicacions a l’estand número 47, que compartirà amb l’editorial Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Més informació.

Lloc:  Moll de la Fusta de Barcelona 

Hora

Organització: Associació d’Editors en Llengua Catalana (Editors.cat)


 

diumenge 19 / setembre / 2021

Setmana del Llibre en Català 

Fins al 19 de setembre tindrà lloc al moll de la Fusta la trenta-novena edició de la Setmana del Llibre en Català, en què l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) serà present amb una selecció de les seves publicacions a l’estand número 47, que compartirà amb l’editorial Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Més informació.

Lloc:  Moll de la Fusta de Barcelona 

Hora

Organització: Associació d’Editors en Llengua Catalana (Editors.cat)


 

dilluns 20 / setembre / 2021

Conferència El codi genètic: evolució, funcions i salut

Conferència a càrrec de Lluís Ribas de Pouplana, llicenciat en biologia (Universitat de Barcelona), doctor en bioquímica (Universitat d’Edimburg), professor d’investigació ICREA i cap de grup de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona.

El codi genètic és un element central de la biologia, profundament connectat a qüestions com l’origen de la vida, el funcionament cel·lular i la biomedicina. Discutirem aquestes qüestions presentant-ne l’estat de coneixement actual i fent èmfasi en les implicacions que tenen en la salut humana.

Lloc: Virtual

Hora19 h

Organització: Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans


 

dimarts 21 / setembre / 2021

Actes d’inauguració del curs 2021-2022 de la Societat Catalana d’Economia

A les 17.30 h s’inaugurarà l’exposició «Dones economistes», al pati de la Casa de Convalescència, amb la presència de Teresa Cabré, presidenta de l’IEC; Jaume Giró, conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya; Eduard Arruga, president de la Societat Catalana d’Economia, i Ester Oliveras, membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya. L’exposició, que es podrà visitar fins al 21 d’octubre, consistirà en vint-i-dos panells en què es glossen les trajectòries de dones economistes: deu economistes estrangeres i dotze economistes catalanes.

Seguidament, a les 18 h, tindrà lloc la conferència «Un nou Bretton Woods després de la pandèmia?», a càrrec del catedràtic d’economia i exrector de la Universitat de Barcelona Joan Tugores Ques. Sens dubte, la pandèmia ha accentuat les complexitats prèvies en àmbits molt diversos, que van des de l’economia i les finances fins al medi ambient i la sociopolítica. Com en altres moments de la història hi ha apel·lacions a la necessitat d’afrontar de manera global problemes amb dimensió supranacional que es veuen dificultats per tensions geoestratègiques. Com pot quedar la globalització després de la pandèmia? Quins canvis en les seves regles serien desitjables o possibles? La conferència intentarà posar llum i generar debat sobre aquesta qüestió de màxima actualitat.

Si esteu interessats a assistir a l’acte, us preguem que us hi inscriviu en aquest enllaç.

L’enllaç de la plataforma Zoom per al seguiment virtual s’enviarà, uns quants dies abans, a les persones inscrites.

Lloc: IEC i virtual

Hora17.30 h

Organització: Societat Catalana d’Economia, amb la col·laboració del Col·legi d'Economistes de Catalunya


 

divendres 24 / setembre / 2021

Nit Estellés

Recital a càrrec del rapsode Francesc Anyó i lectura lliure de poemes per part del públic.

Places limitades. Reserves: lacivica@lacivica.cat

Cartell.

Lloc: Plaça de l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig 

Hora21 h

Organització: La Cívica - Escola Valenciana, Delegació d’Alacant de l’IEC, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig


 

dissabte 25 / setembre / 2021

Club de Lectura de la Delegació d’Alacant de l’IEC

Tertúlia literària sobre El bosc i la casa, de Joaquim Espinós. Moderarà la sessió Lliris Picó i hi participarà també l’autor.

Lloc: Llibreria Pynchon & Co (carrer Segura, 22, baixos, Alacant)

Hora18.30 h

Organització: Delegació d’Alacant de l’IEC


 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Departament de Justícia Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència