dijous 9 / desembre / 2021

Conferència «Lliurant les batalles de la ciència»

Conferència a càrrec d’Andreu Mas-Colell, president del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) i membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). La conferència pertany al cicle Dijous de ciència 2021, de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC.

Per a assistir-hi presencialment, es requereix inscripció prèvia (cal enviar un correu electrònic a secct@iec.cat).

La conferència també s’emetrà en directe per YouTube i mitjançant Zoom.

Més informació.

Lloc: Dual (Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC i virtual)

Hora18.30 h

Organització: Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC


 

dissabte 11 / desembre / 2021

Commemoració 89è aniversari de les Normes de Castelló

La plataforma Castelló per la Llengua, de la qual l’Institut d’Estudis Catalans forma part molt activament, celebra deu anys d’activitats i els vol celebrar amb gran normalitat: normalitat en les activitats i normalitat lingüística. Sota el lema «Al carrer, en valencià!» la plataforma vol fer referència a la necessitat que el valencià tingui una bona salut, que sigui d’ús majoritari en la societat, és a dir, que s’usi amb normalitat en tots els àmbits de la vida diària. Així mateix, el dia 11 de desembre continuaran els actes en commemoració del 89è aniversari de les Normes de Castelló a Castelló de la Plana.

Més informació.

Cartell.

Lloc: Casa Matutano de Castelló de la Plana

Hora18 h

Organització: plataforma Castelló per la Llengua


 

dilluns 13 / desembre / 2021

Reconeixement a Joan Triadú i presentació de La llengua de la llibertat, un aplec dels seus escrits en defensa de la llengua i la cultura catalanes 

Aquest acte d’homenatge és un acte acadèmic sobre un aspecte del coneixement de la cultura catalana durant el franquisme, però també és un acte de reconeixement històric a una singular personalitat lligada a la identitat de Catalunya. A més, també és la presentació d’un llibre i una reflexió sobre la situació actual de la llengua catalana. Si el franquisme imposà una llengua per damunt de la que parlava la població, des de baix —és a dir, des de la voluntat popular— apareixien les demandes d’allò que Joan Triadú anomenava encertadament «la llengua de la llibertat».

Díptic  informatiu.

Inscripcions.

Lloc: Institut d’Estudis Catalans

Hora18 h

Organització: Societat Catalana d’Estudis Històrics


 

dilluns 13 / desembre / 2021

Acte d’homenatge al pare Massot en ocasió del seu 80è aniversari

L’obertura institucional de l’acte d’homenatge a Josep Massot i Muntaner serà a càrrec de Teresa Cabré, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC); d’Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), i de Manel Gasch, pare abat de Montserrat. Seguidament, hi haurà una conversa entre Margalida Tomàs i Josep Massot i, també, una taula rodona moderada per Lluïsa Julià. Hi participaran Manuel Llanas, Carme Gregori, Joan Martí i Castell, Ramon Pinyol i Carme Oriol. A continuació, tindrà lloc una intervenció musical a càrrec de Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba. L’acte es clourà amb les paraules finals de l’homenatjat, acompanyat de les autoritats.

Per a poder assistir-hi (el nombre de places és limitat), s’ha de reservar lloc enviant un correu electrònic a ilc.cultura@gencat.cat. En el text d’aquest missatge, cal indicar el nom i cognoms, l’adreça de correu electrònic i també un telèfon de contacte.

Lloc: Dual (Sala Prat de la Riba de l’IEC i virtual)

Hora18 h

Organització: Institució de les Lletres Catalanes i Institut d’Estudis Catalans


 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Departament de Justícia Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència