dissabte

15

octubre


8:45 - 18:30 h

 

 Institut d'Estudis Catalans

8:45 - 18:30 h

El nou currículum de matemàtiques posa el focus en les competències i sobre la comunicació reconeix que és part essencial en l’educació científica i matemàtica. La capacitat de raonar i expressar aquest raonament fent servir diferents llenguatges, és també una necessitat per desenvolupar-se socialment.

Sense deixar de banda la mateixa evolució de la matemàtica com a àrea de coneixement: sense comunicació no seria possible que es desenvolupés com a disciplina científica. Així que en nivells universitaris, aquesta competència també és molt important que els alumnes la desenvolupin i siguin capaços de posar-li el nivell de rigor que aquesta etapa educativa requereix.

En aquesta jornada abordarem les següents qüestions:

  • Com podem promoure la conversa matemàtica a l’aula i que el llenguatge sigui el propi de les matemàtiques?
  • Els diferents llenguatges: verbal, gràfic, simbòlic, tabular, entre d’altres, a través de mitjans tradicionals o digitals, com ens ajuden a desenvolupar la competència matemàtica?
  • Quines gestions d’aula ens poden ajudar a promoure la comunicació matemàtica a l’aula?
  • Quin paper juga la comunicació dins el currículum de matemàtiques? Quina relació té amb la competència emocional?
  • Com es pot avaluar la competència comunicativa?

Més Informació

 

Programa

 

Inscripcions: Els i les docents del departament d’Educació i usuaris d’XTEC s’han d’inscriure al portal XTEC en aquest enllaç. Amb l’assistència als actes del matí i la tarda obtindran un certificat de participació. La inscripció estarà oberta del 12 al 26 de setembre. Les persones que no són usuàries d’XTEC han de formular la inscripció mitjançant aquest formulari.

Organitza: 

Comité Organitzador: Maria Àngels Portilla Rueda (SBM-XEIX), Patricia Salvador Selma (Al-Khwarizmi), Abraham de la Fuente Pérez (SCM), Bernat Ancochea i Millet (FEEMCAT).


Agenda

divendres

10

febrer
 

9.30 h

dilluns

13

febrer
 

19 h

dilluns

13

febrer
 

De 17 a 19.45 h

dimecres

15

febrer
 

19 h

dimecres

1

març
 

18.30 h

dijous

15

juny
 

divendres

16

juny
 

dissabte

17

juny
 


12››