dijous

26

maig


9.30 h

 

Dual (sala Pere i Joan Coromines de l’IEC i virtual)

9.30 h

Enguany la SCATERM ha preparat una jornada una mica diferent de les que havia fet en els darrers anys: en lloc de centrar-se en la terminologia d’un àmbit del saber, la jornada pretén fer balanç dels materials terminològics elaborats i de les estratègies d’actuació seguides per a la difusió de la terminologia catalana en quatre dècades de política lingüística als diferents territoris del domini lingüístic.

La XIX Jornada de la SCATERM: «La terminologia a peu de carrer. Reptes després de quaranta anys de normalització lingüística» s’ha organitzat pensant en dos objectius fonamentals: d’una banda, conèixer, valorar i difondre l’impacte de les accions dutes a terme pels serveis lingüístics d’entitats diverses (l’Administració, les universitats i les organitzacions sectorials) per a la implantació de la terminologia en sectors de gran impacte en la població (comerç o restauració i esports), i de l’altra, reflexionar sobre si aquestes accions són vàlides encara i quines línies de treball serien convenients en el context actual de creixement dels contextos comunicatius digitals.

Per tal d’assolir aquests objectius, en la primera part de la XIX Jornada de la SCATERM hi haurà la presentació d’experiències relacionades amb el comerç i la restauració, a càrrec d’Immaculada Cerdà (Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València), de Marta Pujol (Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra) i d’Alexandra Sans (Consorci per a la Normalització Lingüística), i de les relacionades amb els esports, a càrrec d’Anna Vila (Departament d’Assessorament Lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), de Natàlia Fuster (Signewords-IB3) i de Marc Ibern (Servei Lingüístic de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya). Després d’una pausa per dinar, la jornada continuarà amb una taula rodona en què es valoraran les actuacions de difusió terminològica i es faran propostes de noves estratègies. Participaran en aquesta taula rodona Xavier Fargas (TERMCAT), Josep Martines (Universitat d’Alacant i Institut d’Estudis Catalans) i M. Amor Montané (Universitat de Barcelona i Institut de Lingüística Aplicada). La taula serà moderada per Teresa Tort, del Consorci per a la Normalització Lingüística i secretària de la SCATERM.

Com a espai de reflexió sobre experiències de difusió terminològica, aquesta jornada va adreçada a diferents perfils professionals: personal dels serveis lingüístics, responsables de comunicació d’organitzacions que treballen amb terminologia i periodistes dels mitjans de comunicació dels sectors de les experiències presentades.

Per assistir-hi (tant presencialment com virtualment), cal inscriure-s’hi en aquest formulari.

Cartell.

Programa.

Organitza: 


Agenda

dijous

8

setembre
 

18.30 h

dijous

8

setembre
 

20 h

dimecres

14

setembre
 

18 h

divendres

16

setembre
 

20 h

dimecres

28

setembre
 

20 h

dissabte

22

octubre
 

10 h