IEC Llengua - Secció Filològica
 

Notícies


06/04/2017

La Gramàtica i l’Ortografia es presenten als escriptors, traductors i correctors

El 30 de març, la Sala Prat de la Riba va acollir la presentació de la Gramàtica de la llengua catalana, l’Ortografia catalana i el projecte Acadèmia Oberta als Escriptors, Traductors i Correctors. En l’obertura de l’acte, que va tenir un gran èxit d’assistència, la presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Bel Olid, es va mostrar satisfeta amb la nova gramàtica, que, va dir, «ens atorga més llibertat i flexibilitat, però també ens exigeix que siguem més responsables i reflexionem més profundament sobre la llengua».

VÍDEOS: Acte a l'IEC | Bel Olid parla dels reptes que la nova normativa planteja als escriptors, traductors i correctors | M. Teresa Cabré explica què és L'Acadèmia Oberta

L’encarregat de presentar la Gramàtica va ser Isidor Marí, membre de la Secció Filològica i de la Comissió de Gramàtica, i Mila Segarra va presentar l’Ortografia catalana. En acabar, la presidenta de la Secció Filològica, M. Teresa Cabré, va presentar el portal Acadèmia Oberta als Escriptors, Traductors i Correctors, que neix amb l’objectiu d’establir una relació fluïda amb aquest col·lectiu de professionals que participa en la construcció de la llengua i de l’estàndard, i que difon la llengua normativa.

L’organització de l’acte va ser a càrrec de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i l’IEC, amb la col·laboració del PEN Català, l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya, l’Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya, l’Associació de Traductors i Intèrprets Jurats de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.
Vídeo de la presentació de la Gramàtica de la llengua catalana i de l’Ortografia catalana als escriptors, traductors i correctors.

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa