IEC Mida
ItinerançaVoleu acollir-la?
L'Institut d'Estudis Catalans, avui
La institució: L'arxiu

 

El fons arxivístic de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) està format per la documentació històrica i administrativa que ha generat la institució des de l’inici, l’any 1907, fins ara. La informatització de l’Arxiu ha permès disposar d’un catàleg de vint-i-cinc mil registres que facilita la gestió i la consulta d’aquesta preuada documentació.

D’altra banda, l’IEC disposa del llegat de nombrosos fons d’entitats i arxius personals, que corresponen a membres de l’Institut o a personalitats i institucions destacades de la cultura catalana.

El volum documental total de l’Arxiu és de vuit-cents cinquanta metres lineals de prestatgeria, que augmenten periòdicament segons les transferències internes o les donacions.

La documentació s’ordena, es descriu i es conserva en format original. Les sèries documentals més destacades, però, també es conserven en format digital per a millorar-ne la preservació i les condicions de consulta. Fins al moment s’han digitalitzat uns quaranta mil documents.

Mira el plafóMira el plafó

Mapa web · Informació Legal · © Institut d'Estudis Catalans 2007 · Tots els drets són reservats - C. del Carme, 47. 08001 Barcelona · Telèfon +34 932 701 620 · iecavui@iec.cat
IECentanys
Inici