Francesc González Sastre (Barcelona, 1939)

És metge i bioquímic. Autor de nombrosos treballs d’investigació, entre els quals destaquen Bioquímica clínica, primer tractat d’aquesta especialitat editat en català, i Patologia molecular, editat també inicialment en català.

És membre de la Societat Catalana de Biologia, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, de la Societat Catalana de Bioquímica Clínica, de l’Associació Catalana d’Educació Mèdica i de diverses societats científiques internacionals de bioquímica i de neuroquímica. Ha estat fundador de la Sociedad Española de Bioquímica Clínica y Patología Molecular i de la Societat Europea de Neuroquímica. És membre corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Rebé el Premi Dr. Cardenal de l’Ajuntament de Barcelona.

Ha ocupat diversos càrrecs de gestió en els àmbits científics i acadèmics: fou degà de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), president de la Comisión Nacional de Bioquímica Clínica, membre del Consejo de Especialidades i director del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB.

Fou cap del laboratori de l’Hospital Universitari de la Princesa de Madrid, bioquímic associat de l’Hospital General de Massachusetts, investigador associat de la Universitat de Harvard i cap del Departament de l’Institut de Bioquímica de Barcelona. Actualment, és catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB i director del Servei de Bioquímica de l’Hospital de Sant Pau. Des de 1994 és membre de l’Institut d’Estudis Catalans, on ha estat vicepresident de la Secció de Ciències Biològiques i actualment és secretari científic.
 

Per a més informació:
Ramon Balasch (667 550 590 o rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa de l'IEC;
M. Rosa Franquesa (932 701 620), Cap del Gabinet de la Presidència de l'IEC.