Joandomènec Ros (Barcelona, 1946)

És catedràtic d'Ecologia a la Universitat de Barcelona, on dirigí el Departament d'Ecologia. Especialista en ecologia marina, ha coordinat diversos programes de recerca i estudis ambientals, ha publicat diversos llibres científics i un centenar llarg d'articles en revistes especialitzades, dirigit una quinzena de tesis, editat vàries revistes científiques i traduït un bon nombre de llibres d'ecologia, biologia evolutiva i biologia marina.

Ha dirigit el programa de Ciències del Mar de la Universitat de la Mediterrània (MEDCAMPUS), coordina la càtedra UNESCO de Medi Ambient i Desenvolupament Durable de la UB.

És membre de l'Institut d'Estudis Catalans (1990), de la Societat Catalana de Biologia i de la Institució Catalana d’Història Natural, de la que fou responsable de publicacions durant quinze anys. Pertany així mateix a diverses societats científiques i participa en òrgans consultors de l'administració i de la UB. És rector de la Universitat Catalana d’Estiu.

Col·laborador dels mitjans de difusió sobre temes d'ecologia i medi ambient, és autor de diversos llibres de divulgació d’aquesta temàtica i de ciència en general.
 

Per a més informació:
Ramon Balasch (667 550 590 o rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa de l'IEC;
M. Rosa Franquesa (932 701 620), Cap del Gabinet de la Presidència de l'IEC.