Antoni Riera (Sant Llorenç des Cardassar, Mallorca, 1944)

Doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona. Estudis postdoctorals a les universitats de Florència i Gènova. Catedràtic d’Història Medieval, des del 1986, i director del Departament d’Història Medieval i Paleografia de l’esmentada universitat (1996-2002).

Membre de la Comissió de política científica de la Universitat de Barcelona (1997-2003). Membre del Institut d’Història de les Cultures Medievals de la UB, des del 1980. Membre del Comitè Científic de les Setmanes Internacionals d’Història Medieval de les UB i UAB (1986-2004).

Doctor vinculat al Departament d’Estudis Medievals de la Fundació Milà i Fontanals (CSIC), des del 1975. Membre de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, des del 1975. Membre de l’Institut d’Estudis Catalans, des del 1996.

Professor invitat a les universitats de Bolònia, Florència, Gènova, Palerm i Tours. Coordinador de la unitat catalana del Master europeu de història i cultura de l’alimentació, que imparteixen conjuntament les universitats de Barcelona, Bolonia i Tours.

Ha participat en nombrosos projectes de recerca finançats tant per la Unió Europea com per la DGICYT, la CIRIT i el SCGC. Membre fundador i codirector del Observatori del Comportament Alimentari, de la UB, reconegut com a grup de qualitat per la Generalitat de Catalunya. Codirector de la revista Acta Històrica, des del 1994 i membre de l’equip de redacció de l’Anuario de Estudios Medievales i d’Estudis d’Història Agrària.

Expert en Història Econòmica i Social de la Baixa Edat Mitjana, ha orientat la seva recerca en tres direccions: les relacions comercials entre Catalunya i les Illes Balears, la reacció de la societat catalana davant les catàstrofes naturals i l’anàlisi del comportament alimentari dels diversos estaments social a l’edat mitjana.

Ha publicat quatre llibres i més de cent vint articles en revistes especialitzades.
 

Per a més informació:
Ramon Balasch (667 550 590 o rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa de l'IEC;
M. Rosa Franquesa (932 701 620), Cap del Gabinet de la Presidència de l'IEC.