Joan Francesc Mira (València, 1939)

És llicenciat en filosofia per la Universitat Lateranense de Roma i doctor per la Universitat de València. Ha treballat amb Claude Lévi-Strauss a París, i ha estat col·laborador del Collège de France i del Consell Internacional de Ciències Socials (centre de Viena).

Ha estat visiting fellow a la Universitat de Princeton i professor a la Universitat de València i la Universitat Jaume I. Va ser fundador i director de l’Institut Valencià de Sociologia i Antropologia Social i del Museu d’Etnologia de València.

Ha estat president d’Acció Cultural del País Valencià i vicepresident del PEN Club Català, i és membre dels patronats de la Fundació Congrés de Cultura Catalana i de l’Institut Ramon Llull.

És autor d’una trentena de llibres, que van des de les ciències socials i l’assaig fins a la narrativa i la divulgació. Entre altres premis i distincions ha rebut la Lletra d’Or, la Creu de Sant Jordi, el Premio Nacional de Traducción, diversos premis nacionals de la crítica, la Medalla d’Or de la Ciutat de Florència i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2004.
 

Per a més informació:
Ramon Balasch (667 550 590 o rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa de l'IEC;
M. Rosa Franquesa (932 701 620), Cap del Gabinet de la Presidència de l'IEC.