Joan Martí (Tarragona, 1945)

És doctor en filologia romànica (Universitat de Barcelona) i doctor en lingue e letterature straniere (Universitat La Sapienza de Roma). Professor de la Universitat de Bèrgam i la Universitat de Calàbria (Itàlia). Professor convidat a la Universitat de Berkeley (Estats Units) i la Universitat de Laval (Quebec, Canadà).

Catedràtic de Filologia Catalana (Universitat de Barcelona i Universitat Rovira i Virgili (URV)). Primer rector de la URV. Fundador, un dels principals impulsors i primer president de la xarxa d’universitats Institut Joan Lluís Vives (IJLV).

Medalla de la Ciutat de Tarragona per la seva labor com a rector de la URV. Medalla de l’IJLV com a primer president. Membre fundador de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana. Membre fundador del Grup Català de Sociolingüística. President de la Societat Catalana de Llengua i Literatura (fins al 1995).

President de l’àrea científica «Llengua i ensenyament» del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana. President del Consell Supervisor del TERMCAT (fins al 2002). President de la Fundació Congrés de Cultura Catalana (fins al 2003). Director del Servei de Relacions Exteriors de l’Institut d’Estudis Catalans (fins al 2003). Membre de la Comissió Permanent del Consell Social de la Llengua Catalana de la Generalitat de Catalunya. President de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Membre de la Junta Consultiva de la URV.

Autor de nombrosos llibres i articles sobre història de la llengua catalana, sociolingüística i lexicografia. Per vocació i per professió, tota la seva labor ha estat dedicada i es dedica a la lingüística i la cultura catalanes.
 

Per a més informació:
Ramon Balasch (667 550 590 o rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa de l'IEC;
M. Rosa Franquesa (932 701 620), Cap del Gabinet de la Presidència de l'IEC.