Josep Enric Llebot (Barcelona, 1953)

És doctor en ciències físiques per la UAB. La seva especialitat és la termodinàmica de processos irreversibles i la física ambiental.

Ha estat catedràtic de Física de la Matèria Condensada a la Universitat de Girona, i actualment és catedràtic de la mateixa àrea a la UAB. Fou degà de la Facultat de Ciències de la UAB i de la Facultat de Ciències Experimentals de la Universitat de Girona, i director del Centre d’Estudis Ambientals de la UAB i secretari científic de l’Institut d’Estudis Catalans.

Actualment, és membre del Consell Directiu de Copernicus i membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya. Dirigeix la revista electrònica Ecotropia i la col·lecció «Monografies de Medi Ambient», de l’editorial Rubes. Sobre física ambiental ha escrit, en català, dues obres: Els fluids de la vida (1996) i El canvi climàtic (1998).

Ha rebut un accèssit al premi Divulga de la Fundació La Caixa (1986), el premi Fundació Enciclopèdia Catalana (1991) i el Premi Prat de la Riba de l’Institut (2000).
 

Per a més informació:
Ramon Balasch (667 550 590 o rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa de l'IEC;
M. Rosa Franquesa (932 701 620), Cap del Gabinet de la Presidència de l'IEC.