Salvador Alegret (Barcelona, 1947)

Doctor en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1978). Estudis postdoctorals en el Kungl. Tekniska Högskolan, d’Estocolm (Suècia), i en la New York State University, de Buffalo (EUA).

Catedràtic de Química Analítica de la Universitat Autònoma de Barcelona (1991), de la qual ha estat secretari general, i on hi dirigeix un grup d’investigació sobre quimiosensors i biosensors electroquímics (reconegut com a grup de qualitat per la Generalitat de Catalunya).

Actualment desenvolupa sistemes analítics integrats, basats en conceptes de bioinstrumentació, biomimesi i intel·ligència artificial. Alguns d’aquests sistemes han rebut premis. Professor visitant en diverses universitats americanes, on actualment hi imparteix cursos regularment .

Ha participat en programes europeus de recerca i desenvolupament, i ha actuat d’expert en diverses agències de la Unió Europea. Ha publicat uns dos-cents treballs en revistes especialitzades, els llibres Developments in Solvent Extraction (1988 ) i Integrated Analytical Systems (2003) i és autor de diverses patents.

Redactor i assessor de química de la Gran Enciclopèdia Catalana. Formà part del consell rector de la Universitat Catalana d’Estiu (1988 –1994). i actualment és membre del seu Patronat.

Des del 1970 és membre de la Societat Catalana de Química (anteriorment Societat Catalana de Ciències Físiques, Químiques i Matemàtiques), on ha tingut diversos càrrecs, i de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (societats filials de IEC).

Membre de l’Institut d’Estudis Catalans (1990) i actualment n´és secretari general. Director del primer i segon Report de la recerca en química (IEC) i director adjunt de Contributions to Science (IEC).

S’ha interessat per la terminologia científica i tècnica i ha editat una dotzena de llibres científics en català. Premi Marià Agulló de l’IEC (1975).
 

Per a més informació:
Ramon Balasch (667 550 590 o rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa de l'IEC;
M. Rosa Franquesa (932 701 620), Cap del Gabinet de la Presidència de l'IEC.