Dossier de Premsa

 





 

   

RESULTAT ELECCIONS 2005

 

CANDIDATURES I
PROGRAMA
ELECTORAL

 

COMPOSICIÓ PLE ELECTORAL

 

JUNTA ELECTORAL

 

PRESIDENTS IEC

 

CANDIDATURES A LES ELECCIONS DES DE 1992

 

RESULTAT ELECCIONS 2002

 

PROCEDIMENT ELECTORAL

 



E
L E C C I O N S   I E C  2 0 0 5



Procediment electoral

 

1. El Consell Permanent convoca eleccions a president de l’IEC el dia 7 de març.

2. La convocatòria, adreçada a tots els membres del Ple, surt del Gabinet de la Presidència el dia 8 de març.

3. A fi de garantir que tots els membres del Ple han rebut la convocatòria en iniciar-se el període per presentar candidatures, aquest finalitza el 29 de març.

4. Els candidats han de dipositar al Gabinet de la Presidència abans de les 3 de la tarda del dia 29 de març la següent documentació:
a. Nom del candidat a president
b. Nom dels membres proposats per a l’Equip de govern

5. Amb la finalitat de regular tot el procés electoral, amb independència de l’Equip de govern actual, es constitueix una Junta electoral integrada per 5 membres, un de cada secció escollits per sorteig entre les 5 franges d’antiguitat, excloent-ne els candidats a president i els membres que els candidats proposin per a llurs Equips de govern. Presideix el membre més antic i actua de secretari el més recent.

6. La Junta electoral dirigeix el Ple de presentació de candidats i el de votacions i estableix tot allò que consideri convenient, respectant els Estatuts i el Reglament.

7. El Gabinet de la Presidència posa a disposició dels candidats tot allò que estableixi la Junta electoral (com a mínim: base de dades dels votants i una tramesa de correspondència).

8. D’acord amb l’article 47 del Reglament, en el termini de tres setmanes a partir del 29 de març cal celebrar un Ple en el qual els candidats presentaran llurs programes. (Celebració, 18 d'abril.)

9. Un cop celebrat el Ple de presentació de candidats, aquests lliuraran a la Junta electoral, aquella documentació que desitgin que sigui tramesa juntament amb les paperetes de votació.

10. D’acord amb l’article 47 del Reglament es convoca un Ple extraordinari per a l’elecció de president, que ha de tenir lloc 3 setmanes després del Ple de presentació dels candidats. (Celebració, 9 de maig.)

11. En la convocatòria de les eleccions es regula el vot per correspondència.

12. Les votacions seran nominals i secretes i s’anirà informant del resultat als membres presents al Ple amb mitjans electrònics.

13. Donat el cas que cap dels candidats no obtingués la majoria absoluta en primera votació ni la majoria absoluta dels assistents en segona, tal com estableix l’article 47 del Reglament, caldria convocar un nou Ple.

14. La Junta electoral aixecarà una acta de tot el procés.

15. Per a qualsevol reclamació serà competent la Junta electoral.

16. D’acord amb l’article 47 del Reglament, el nou president comença a actuar el dia 1 de setembre de 2005.
 

 

Per a més informació:
RAMON BALASCH (667 550 590 o
rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa