nota de Premsa

 





 

   
 
Consulteu el dossier de referència
 
 
 
 
 
 



E
L E C C I O N S   I E C  2 0 0 5



Salvador Giner, nou president de l'Institut d'Estudis Catalans

La candidatura encapçalada per Salvador Giner ha obtingut 94 vots enfront de la candidatura de Joan Martí que n'ha obtingut 81

 


Barcelona.- Avui, dilluns dia 9 de maig de 2005, Salvador Giner ha resultat elegit President de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) per als propers quatre anys, amb un total de 94 vots enfront de la candidatura encapçalada per Joan Martí que n’ha obtingut 81.

 
D'esquerra a dreta: Salvador Alegret, Salvador Giner
   i Antoni Riera


Salvador Giner, fins ara president en funcions de l'IEC, ha obtingut la majoria absoluta, xifrada en 91 vots, en la segona votació i d'aquesta forma es converteix en el dissetè president de la institució.

Sobre una composició del Ple de l’IEC de 187 electors, l’índex de participació ha estat de 181 vots emesos, és a dir, un 96,8%. El còmput del cens electoral per calcular la majoria absoluta necessària s’ha realitzat tenint en compte els 111 membres numeraris que han votat realment; els 45 membres emèrits que han votat realment i els 25 presidents de les societats filials que han votat realment, cosa que dóna un cens final de 181 vots, i, per tant, la majoria absoluta s'ha establert en 91 vots.


El resultat de la votació definitiva ha estat el que segueix: 

– Nombre de membres amb dret a vot: 187
– Nombre de vots emesos: 181
– Nombre de vots a favor de la candidatura Salvador Giner: 94
– Nombre de vots a favor de la candidatura Joan Martí i Castell: 81
– Nombre de vots en blanc: 5
– Nombre de vots nuls: 1


Després de saber-se el resultat de la votació, ambdós candidats s'han felicitat i s'han ofert col·laboració mútua. En la roda de premsa posterior, Salvador Giner ha apostat per la creació de la Fundació Institut d'Estudis Catalans i s'ha compromès a enfortir el nexe entre l'IEC i la ciutadania com a eixos principals del seu mandat.
 

La votació en xifres
 

 

Per a més informació:
RAMON BALASCH (667 550 590 o
rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa