M. Josep Cuenca

M. Josep Cuenca Ordinyana és professora titular de Filologia catalana de la Universitat de València. El 1990 es va doctorar en Filologia catalana a la mateixa Universitat. La seva tesi Les oracions adversatives, dirigida pel Dr. Joan Solà, va rebre el premi extraordinari de doctorat i també el Premi Pompeu Fabra de l’Institut d’Estudis Catalans de l’any 1991. Es va publicar a L’Abadia de Montserrat el mateix any 1991.

Pertany a l’Institut Interuniversitari de Filologia valenciana des del 1999.

És la investigadora principal del Grup de recerca LINK (Lingüística cognitiva contrastiva), reconegut per la Generalitat valenciana com a grup de qualitat. També és actualment vicerectora de recerca de la Universitat de València.

Les publicacions de M. Josep Cuenca són moltes i molt apreciades pels universitaris i els llicenciats. La seva capacitat de catalitzar els trets més importants de les noves teories lingüístiques i donar-los a conèixer amb un nivell de rigor i precisió indiscutibles és ben coneguda. El seu llibre sobre Lingüística cognitiva, escrit amb Joseph Hilferty, de la Universitat de Barcelona, s’ha convertit en un clàssic per endinsar-se en aquesta perspectiva teòrica de la Lingüística actual.

Ha publicat també diversos llibres i molts articles sobre Lingüística aplicada a l’ensenyament de llengües, en els quals orienta sobre quines teories per ensenyar la llengua. Ha esdevingut en aquest tema un referent per als ensenyants de la llengua catalana, com ho mostren les nombroses conferencies invitades a cursos de formació de professors d’ensenyament secundari.
 

Per a més informació:
Ramon Balasch (667 550 590 o rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa de l'IEC;
M. Rosa Franquesa (932 701 620), Cap del Gabinet de la Presidència de l'IEC.