M. Loreto Vilar

Professora titular de Filologia Alemanya a la Universitat de Barcelona.
Secretària de la “Sociedad Goethe en España”.
Camps d’investigació: Literatura del segle XX, literatura de la RDA, el judaisme en la literatura en llengua alemanya, literatura de dones i comparada.

Publicacions:
- tesi doctoral sobre l’ obra d’ Anna Seghers, publicada per Königshausen&Neumann (Würzburg, 2004): Die Kritik des realen DDR-Sozialismus im Werk Anna Seghers: “Die Entscheidung” und “Das Vertrauen”
- artícles en revistes sobre l’ obra literària i assagística de Seghers, en premsa la monografia Anna Seghers (Ed. del Orto, Madrid)
- artícles en revistes sobre Günter Grass, Elfriede Jelinek, Marcel Beyer i Zoë Jenny, i de tema comparatístic: Goethe-Maragall, Beyer-Cercas

Àustria, dones, música i literatura a l’obra d’Elfriede Jelinek

Resum:
A la conferència s’apuntaran algunes dades biogràfiques de l’escriptora, essencials per entendre la traumàtica desharmonia que Jelinek desemmascara entre l’experiència de la feminitat a la societat austríaca actual i els estereotips culturals a l’entorn de l’excelsa tradició musical i literària en llengua alemanya. Es presentarà la seva obra literària i es farà un recull de les tenses relacions de l’autora amb la crítica i, molt especialment, amb el seu país.
 

Per a més informació:
Ramon Balasch (667 550 590 o rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa de l'IEC;
M. Rosa Franquesa (932 701 620), Cap del Gabinet de la Presidència de l'IEC.