Erwin Knecht  (València, 1949)

Erwin Knecht va néixer en 1949 a València (nacionalitat alemanya). Ha treballat com becari pre-doctoral, des de 1972, en l'Institut d'Investigacions Citológicas de València. Va ser premi extraordinari de llicenciatura en 1973 i és doctor en Ciències Biològiques en 1975 per la Universitat de València. Ha realitzat estades com post-doctoral en el Dept. of Pharmacology and Toxicology a Toulouse (França) en 1977 i al Stanford University Medical Center (CA, USA) des de 1980 a 1981.

Des de 1982 ha treballat com adjunt d'investigació en l'Institut d'Investigacions Citológicas de València, sent investigador principal de diversos projectes subvencionats pel ministeri d'Educació i Ciència. També ha estat Research Associate Professor del Kansas University Medical Center (KS, USA) des de 1979 a 1992.

Actualment és Investigador Cap de Grup en l'Institut d'Investigacions Citológicas de la Fundació Valenciana d'Investigacions Biomèdiques, on dirigeix el seu propi grup investigador des de 1992. El seu treball principal s'ha dirigit a investigar els mecanismes de degradació intracel·lular de proteïnes, en particular els quals impliquen a la via ubicuitina-proteasomas i als lisosomas.

És autor, fins a ara, de 81 publicacions internacionals i, des de 1987, ha dirigit diverses tesis de llicenciatura (una d'elles en la J.-W. Goethe Universitat de Frankfurt am Main, Alemanya) i tesis doctorals. Ha estat director de nombrosos cursos nacionals i organitzador de reunions científiques nacionals i internacionals. Ha estat membre de diversos comitès d'avaluació nacionals i avaluador de nombroses revistes internacionals i de diverses agències nacionals i internacionals.
 

Per a més informació:
Ramon Balasch (667 550 590 o rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa de l'IEC;
M. Rosa Franquesa (932 701 620), Cap del Gabinet de la Presidència de l'IEC.