Pere Roca i Fabregat (Barcelona, 1962)

És catedràtic del Departament d’Enginyeria de la Construcció (Escola Tècnica Superior d’Enginyers de camins, canals i ports) de la Universitat Politècnica de Catalunya, el qual dirigeix actualment, i Doctor Enginyer de camins, canals i ports.

Ha dut a terme una immensa recerca en diversos camps de la seva especialitat. En primer lloc, en l’estudi de les estructures de formigó armat, tema en què es va basar la seva tesi doctoral. També ha treballat en l’estudi de les làmines de ceràmica armada. El camp on més s’ha distingit per la seva aportació ha estat el de l’anàlisi estructural i rehabilitació d’edificis i construccions històriques mitjançant tècniques computacionals. Es poden esmentar a títol d’exemple els seus estudis de la Catedral de Barcelona, la Catedral de Mallorca, la Catedral de Tarazona, la cripta de la Colònia Güell, la Casa Botines, diversos ponts medieval, entre altres. En aquests camps, en els quals ha dirigit més de 40 tesines i 7 tesis doctorals i ha fet importants contribucions, ha adquirit un sòlid prestigi internacional. Fruit de tota aquesta recerca han estat més de 120 publicacions.

Ha participat també en l’organització de diversos congressos nacionals i internacionals i és membre de l’International Scientific Committee for Analysis and Restoration of Structures of Architectural Heritage.
 

Per a més informació:
Ramon Balasch (667 550 590 o rbalasch@clipmedia.net), Servei de premsa de l'IEC;
M. Rosa Franquesa (932 701 620), Cap del Gabinet de la Presidència de l'IEC.