Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Finestra oberta

Conferències i activitats acadèmiques

 

 

La SCB, la ICHN i el CREAF organitzen una jornada conjunta sobre les estratègies de gestió davant el canvi global

 
Imatge d'una de les conferències que va tenir lloc durant la celebració de la jornada conjunta de la SCB, la ICHN i el CREAF
Foto: M. Catalan

El passat 30 de novembre va tenir lloc a la seu de l'IEC a Barcelona una jornada conjunta de la Societat Catalana de Biologia, la Institució Catalana d'Història Natural, filials de l'IEC, i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), consorci format per l'IEC, la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona que, sota el títol "Canvi global: efectes i estratègies de gestió", va reflexionar sobre les pautes del canvi global en les darreres dècades. La jornada va servir, entre d'altres objectius, per a realitzar un diagnòstic de la situació actual del canvi climàtic i la seva demostració en el territori català, on ja es comença a percebre una disminució de la biodiversitat per culpa de l'aridesa.

Resum de la jornada (revista Sostenible.es):

Reportatge fotogràfic:

Finalitza el cicle 'Arquitectura i litúrgia. Els espais del romànic al gòtic'

El passat 29 de novembre es va cloure el cicle de conferències "Arquitectura i litúrgia. Els espais culturals del romànic al gòtic", que han organitzat, al llarg de cinc sessions, els Amics de l'Art Romànic (AAR), societat filial de l'IEC. Totes les conferències han estat impartides per Francesca Español, doctora en Història de l'Art de la Universitat de Barcelona.

Apunt sobre el cicle de conferències:

L'ACCA organitza una jornada sobre ciència i seguretat alimentària

El Vicerectorat de Recerca i Innovació de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (ACCA), societat filial del IEC, van organitzar el passat 15 de novembre –en el marc de la Setmana de la Ciència '06, dedicada aquest any a l'Alimentació al segle XXI–, la jornada sobre "Ciència i seguretat alimentària: contribucions de la recerca".

Les ponències programades en la jornada, corresponents a diferents grups de científics de la URL que treballen per investigar els avenços en les disciplines acadèmiques, tenien com a objectiu respondre a les inquietuds dels consumidors d'aliments.

Apunt sobre la jornada, a càrrec de l'ACCA:

Michel Wieviorka clausura a l'IEC el cicle 'Identitats / Debats sobre immigració' 

 
Michel Wieviorka va clausurar el cicle de conferències
Foto: Jordi Pareto

El catedràtic de Sociologia de l'Ècole des Hautes Etudes en Sciences Sociales de París i president de l'Associació Internacional de Sociologia, Michel Wieviorka, va clausurar el passat 29 de novembre, a la seu de Barcelona de l'IEC, el cicle de conferències "Identitats. Debats sobre immigració", amb la conferència "Identitats: està tancat el debat sobre multiculturalisme?".

El cicle, organitzat per l'Associació Catalana de Sociologia, filial de l'IEC, conjuntament amb l'Obra Social Fundació La Caixa, l'Institut Europeu de la Mediterrània, l'Ateneu Barcelonès, la Fundació Jaume Bofill i Òmnium Cultural, tenia com a objectiu reflexionar sobre les identitats diverses que conviuen en la societat actual i repassar la complexitat de les relacions humanes, més enllà del xoc entre civilitzacions, per debatre com es pot crear una societat on el diàleg –i no el poder–, la imposició o la violència, gestioni el reconeixement de les diferències en un marc d’igualtat. Les jornades van reunir experts de l’àmbit de les ciències socials per tal de debatre sobre les possibilitats, les incerteses i els reptes que presenta el procés de globalització.

Reportatge fotogràfic: