Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

 

El web Vimmocat.com guanya el Premi a l'excel·lència en el tractament lingüístic destinat a programes informàtics i webs

El passat 16 de novembre es va lliurar a Girona el Premi a l'excel·lència en el tractament lingüístic, destinat a programes informàtics i webs, al web Vimmocat.com, un catàleg immobiliari virtual que comercialitza immobles de les comarques gironines. Aquest gaurdó, que patrocina la Secretaria de Política Lingüística, es concedeix enguany per tercera vegada, i s'atorga a un dels projectes presentats a les cinc categories de premis que es convoquen en el marc del Fòrum de Noves Tecnologies de les Comarques de Girona: Millor web corporatiu, Millor projecte empresarial basat en noves tecnologies, Millor aplicació de les noves tecnologies a l'empresa, Millor iniciativa a l'Administració local i Millor projecte universitari.

Els quinze projectes presentats han estat avaluats per un jurat participat per la Secretaria de Política Lingüística i pel Consorci per a la Normalització Lingüística, que ha  tingut en compte l'adequació de les llengües utilitzades en el producte als seus destinataris potencials; que el català sigui la llengua que aparegui per defecte; que la versió catalana dels programes, si n'hi ha més d'una, sigui íntegra i, en el cas dels webs, que s'hi pugui navegar totalment en català; que tota la interacció amb l'usuari es pugui fer en català i que la qualitat lingüística i comunicativa del producte sigui bona; també s'ha valorat l'ús de tècniques d'internacionalització de programari o altres tecnologies lingüístiques innovadores i que es tracti d'un sector amb poca presència de la llengua catalana o que tingui un component d'impacte, bé per l'amplitud de destinataris que pot afectar, bé per l'exemplaritat del producte en el sector. A la vista de tots aquests criteris i també donant prioritat a les iniciatives que no estan vinculades a institucions i organismes públics, afectats més directament per la Llei de política lingüística, s'ha decidit atorgar el premi al web Vimmocat.com.

El jurat ha valora que, en un sector econòmic tan estratègic com l'immobiliari, l'aposta que es fa a Vimmocat.com per l'ús de la llengua catalana, tot i abraçar zones molt turístiques, ús que fa present d'una forma natural al seu públic potencial la llengua del lloc on pot tenir interès a instal·lar-se; també que la presència de la llengua catalana és rigorosa i completa (a enllaços, formularis, en totes les formes d'interactivitat amb l'usuari...), i el valor afegit que des del mateix portal es distribueix un programa informàtic de gestió immobiliària de la mateixa empresa, iniciativa que pot tenir l'efecte multiplicador de fer possible l'aparició de nous portals immobiliaris en català arreu del país.

  

La Fundació Conviure de MUTUAM celebra la I Jornada Sociosanitària

La Fundació Conviure de MUTUAM, la mútua amb la que l'IEC té subscrit un acord de col·laboració, organitza el proper 29 de novembre, a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans, la I Jornada Sociosanitària, que inaugura un programa de jornades sociosanitàries anuals sobre temes relacionats amb l'àmbit gerontològic.

Aquesta primera trobada, la corresponent a 2006, estarà dedicada a la incontinència urinària i al paper dels professionals en l'àmbit de la recentment aprovada Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. Un cop finalitzi la jornada, es lliuraran els guardons de la sisena edició dels Premis d'Investigació de la Fundació Conviure.

La Fundació Conviure és una entitat sense ànim de lucre, creada per MUTUAM amb la finalitat de promoure activitats de formació i investigació destinades a millorar la capacitació dels professionals i de les entitats que atenen la gent gran.

 

La Biblioteca de Catalunya i la Fundació puntCAT signen un conveni de col·laboració

La Biblioteca de Catalunya va signar un conveni de cooperació amb la Fundació puntCAT per tal d'incloure els recursos digitals amb domini .cat al dipòsit Patrimoni Digital de Catalunya (PADICAT). L'acte de signatura, que va tenir lloc el passat 13 de novembre, va comptar amb la participació de la directora de la BC, Dolors Lamarca, i el president de la Fundació puntCAT, Joan Francesc Gras.

El conveni de cooperació permetrà al PADICAT accedir a les pàgines web amb domini .CAT per incloure-les al dipòsit, garantint així la preservació d'aquests continguts que componen la web catalana. En total hi ha registrats uns 18.000 dominis .cat.

La Fundació puntCAT, creada amb la participació de l'Institut d'Estudis Catalans que l'hostatja en les seves instal·lacions, és una entitat privada sense ànim de lucre que té per objectiu promoure tota mena de d'activitats relacionades amb la creació, gestió i control del registre del nom de domini .cat i, en general, de la promoció de la llengua i la cultura catalanes a l'àmbit d'Internet i de les tecnologies de la informació. És en aquesta línia de treball on conflueixen les estratègies d'ambdues institucions.

PADICAT és un dipòsit destinat a recollir i preservar tota la producció cultural, científica i de caràcter general catalana produïda en format digital. Compta amb un pressupost aproximat de 800.000 euros i pretén implicar, per mitjà d'acords de cooperació, a 300 institucions representatives de la societat civil catalana.

.

 

Convocatòries

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d’administratiu/va per a la delegació de Castelló

Més informació:

 

L’Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça de Tècnic per donar suport en l’organització del Centenari

Més informació:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f