Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

 

La seu territorial de Lleida de l'IEC commemora el centenari de l'excursió literària de mossèn Alcover

La seu territorial de Lleida de l'IEC commemorarà l'excursió literària que va fer mossèn Antoni Maria Alcover amb l'objectiu de descriure els parlars de la llengua catalana pel Rosselló, la Cerdanya, Andorra, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà. Per recordar aquest fet, l'IEC repetirà l'itinerari cent anys després i, a més, reeditarà el dietari que va escriure el filòleg durant la ruta. La concentració per a la sortida tindrà lloc al pati de l'Ajunament de Perpinyà, el 19 d'agost, a les 18 hores, i la cloenda està prevista a Tremp, el 27 d'agost, a les 12.30, també a la seu de l'Ajuntament.

Paral·lelament, el Centre Excursionista de Lleida (CEL), també organitza una altra activitat complementària. El 29 de juliol es realitzarà una travessa commemorativa Boí-Cabdella del port de Rus. Per inscriure-s'hi, s'ha de trucar al telèfon 973 24 23 29. Més informació a: www.cextalleida.org

Díptic de l'excursió literària:

L'exposició 'La Bressola i la Catalunya nord: unes escoles per a un país', al pati de l'IEC

L'exposició itinerant sobre l'associació per a l'educació i la cultura catalanes dels infants "La Bressola" es podrà visitar al pati de l'IEC fins al 27 de juliol. La mostra realitza una completa visió de la tasca de "La Bressola" per recuperar el català a la Catalunya Nord després que durant una època pràcticament se n'interrompès la transmissió oral. L'exposició està dividida en quatre àmbits: "Catalunya Nord: un tast", "Unes comarques amb personalitat pròpia", "El projecte de la Bressola", i "Una xarxa d'escoles pel país".

L'exposició està organitzada per l'Associació d'Amics de la Bressola i la Secció Filològica de l'IEC. L'horari de visites és de 9 a 15 hores i l'entrada es gratuïta.

L'IEC celebra la Festa Major del Raval

El regidor del districte de Ciutat Vella de Barcelona, Carles Martí, acompanyat d'altres representants institucionals oferiran una recepció, al pati de l'IEC, a les dues-centes entitats implicades en la preparació i la realització de la Festa Major del Raval avui divendres, 14 de juliol, a les 19.30 hores. La Festa Major del barri es va iniciar ahir dijous, 13 de juliol, amb un cercavila i ball de gegants i amb el pregó, que aquest any va pronunciar Jordi Juan, subdirector de La Vanguardia.

La Festa inclou actes per a totes les edats i per a tots els gustos -ball, teatre, cercaviles, correfocs, actuacions musicals, concerts amb músiques del món, etc.- i vol ser una oportunitat per a la convivència veïnal.

Programa d'actes:

L'Euroscience Open Forum 2008 de Barcelona es presenta a Munic

L'Euroscience Open Forum 2008 (ESOF), que se celebrarà a Barcelona i que compta amb la col·laboració activa de l'IEC, es presentarà a Munic durant la celebració de l'edició d'enguany d'aquesta iniciativa dedicada a promoure la recerca arreu del món. L'ESOF 2006 s'inicia el dissabte 15 de juliol. Per a l'edició del 2008, que es farà a Barcelona, l'Institut ha cedit la Casa de la Convalescència, seu de l'IEC.

Tríptic promocional d'ESOF 2008:

El web del TERMCAT rep un premi internacional

El web del Centre de Terminologia TERMCAT ha ocupat el segon lloc en el concurs Meliores, el primer concurs destinat a distingir els millors llocs web o portals de països amb llengües d'origen llatí sobre terminologia i eines lingüístiques. El jurat ha valorat especialment la utilitat i la qualitat de la informació que es difon per mitjà del web del TERMCAT, el fet que s'actualitzi permanentment, i la presentació que se'n fa, que s'ha considerat ergonòmica, clara i ben organitzada.

El concurs ha estat organitzat pel portal temàtic multilingüe Terminómetro, dedicat a la terminologia. Aquest portal està sostingut per la Unió Llatina, una organització internacional fundada l'any 1954 amb l'objectiu de difondre l'herència cultural i la identitat dels països amb llengües i cultures d'origen llatí. Un prestigiós jurat integrat per reconeguts especialistes de les sis llengües oficials de la Unió Llatina va ser l'encarregat d'avaluar els vuitanta-tres llocs web finalment seleccionats segons els criteris de contingut, ergonomia, accessibilitat i gratuïtat..

Descomptes especials del Teatre Lliure per als membres, socis i personal de l'IEC

El Teatre Lliure comunica als membres, socis i personal de l'IEC les següents ofertes per assistir a algun d'aquests dos espectacles:

Artbusht, de Paco Zarzoso. Fins el 30 de juliol, un 15 % de descompte.

Més informació

Hamlet - La tempestad, de William Shakespeare. Dirigit per Lluís Pasqual. Fins al 15 de juliol, un 15 % de descompte.

Més informació (Hamlet)
Més informació (La tempestad)

.

 

Convocatòries

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca dues beques per a col·laborar en el projecte Xarxa CRUSCAT d’Observatoris de la Llengua

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de telefonista recepcionista

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de tècnic de comunicacions i seguretat.

Més informació: