Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

 

El TERMCAT participa a Rio de Janeiro en una cimera que reuneix professionals de la terminologia d'arreu del món

El TERMCAT, consorci creat a iniciativa de la Generalitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans, ha participat a la Jornada Panllatina de Terminologia, organitzada per la xarxa Realiter, que ha aplegat a Rio de Janeiro (Brasil) professionals de la terminologia en llengües llatines d'arreu del món, i que ha tingut com a tema de debat la gestió de les llengües i la sistematització de corpus per poder elaborar diccionaris. El TERMCAT ha participat en la trobada amb una comunicació en què s'exposa el projecte d'elaboració d'un recull exhaustiu i actualitzat de noms catalans de plantes, singular per la seva gran dimensió i per la significació referencial que tindrà en l'àmbit de la botànica i de la llengua catalana.

Nota de premsa del TERMCAT:

El TERMCAT publica en línia un diccionari de futbol

Coincidint amb el Mundial de Futbol d'Alemanya, el Centre de Terminologia TERMCAT publica en el seu web (www.termcat.cat) un ampli recull de termes relacionats amb el futbol.

El Diccionari de futbol agrupa gairebé quatre-cents termes, procedents del Diccionari general de l'esport que el TERMCAT està elaborant amb l'objectiu de publicar-lo l'any vinent. Uns quants d'aquests termes futbolístics han estat normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT, com ara àrbitre-a assistent, blocar, servei inicial o sistema catenaccio. A més, però, n'hi ha molts d'altres, com ara xilena, vaselina, bicicleta o finta .

 

 

El primer simposi internacional sobre els ajuts a la premsa vol afavorir que la UE prengui posició sobre el tema

Els propers 19 i 20 de juny es donaran cita a Barcelona representants polítics, empresaris, acadèmics i professionals de diferents països per debatre la situació actual i les perspectives de futur dels ajuts a la premsa a Europa. Es tracta d’una iniciativa pionera que està organitzada per l’Institut de Comunicació de la UAB, juntament amb la Secretaria de Comunicació de la Generalitat, l’Institut de les Indústries Culturals (ICIC) i el Patronat Pro Europa. Una de les pretensions de la trobada, a banda de l'intercanvi d'informació i debat, és elaborar unes conclusions per remetre-les a la UE i instar, així, a què prengui una posició respecte d'un tema que actualment negligeix.

Programa de les jornades:

Descomptes especials del Teatre Lliure per als membres, socis i personal de l'IEC

El Teatre Lliure, que està preparant la temporada del seu 30è aniversari, comunica als membres, socis i personal de l'IEC que per a la temporada 2006-2007, podran gaudir de descomptes fixos i exclusius.

De dimarts a dijous, el preu serà de 15 euros, enlloc dels 17 de venda a taquilla.
De divendres a diumenge, el preu serà de 20 euros, enlloc de 23.

El Lliure també informa que acaba de posar a la venda les entrades per als dos primers espectacles:

Otelo, de William Shakespeare. Dirigit per Carlota Subirós i amb Pere Arquillué com a protagonista. A partir del 14 de setembre.

Un matrimoni de Boston, de David Mamet. Dirigit per Josep Maria Mestres. A partir del 15 de setembre.

.

 

Convocatòries

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca dues beques per a col·laborar en el projecte Xarxa CRUSCAT d’Observatoris de la Llengua

Més informació:

 

L'Institut d’Estudis Catalans convoca el concurs públic per a la publicació de la segona edició del Diccionari de la llengua catalana.

Més informació

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de telefonista recepcionista

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d'administratiu/iva per a la delegació de Perpinyà.

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de tècnic de comunicacions i seguretat.

Més informació: