Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

 

Més de 80 actes omplen la desena edició de 'Barcelona Poesia' amb la col·laboració de l'IEC

Barcelona serà, entre el 12 i el 18 de maig, l'escenari de Barcelona Poesia 2006 , la desena edició d'una setmana poètica que enguany comptarà amb més de 80 actes per tota la ciutat. Homenatges, recitals musicopoètics, taules rodones, recorreguts literaris, exposicions... són algunes de les activitats programades, que començaran amb el recital Joc de veus, al Verger del Museu Marès. L’IEC col·labora amb la realització de Barcelona Poesia, que organitza alguns actes en la seu de l’Institut a Barcelona (Carme, 47), com ara,  la lectura de poemes Una porta sense clau, programada pel al divendres 12 al punt de mitjanit, o el recital Poesia zen, previst per al diumenge 14 de maig, a les 10 de la nit.

Programa de 'Barcelona Poesia 2006':

 

 

El dia 18 es lliuren els Premis de la Crítica Catalana

Els Premis de la Crítica Catalana 2005 es lliuraran en un acte d’entrada gratuïta el pròxim dijous 18 de maig a les 19.30 hores al Palau Robert de Barcelona (Pg. de Gràcia, 107). Núria Perpinyà en narrativa –per l’obra Mistana (Proa)– i Josep Lluís Aguiló en poesia –per Monstres (Proa i Moll)– són els dos guanyadors d’aquests guardons, que lliuren l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Associació Espanyola de Crítics Literaris a les millors obres literàries en llengua catalana publicades l’any passat en aquests dos gèneres.
En l’acte, intervindran, a més dels dos guanyadors, Jaume Pérez Montaner, president de l’AELC; Sebastià Alzamora, director literari d’Editorial Moll; Isidor Cònsul, director literari d’edicions Proa; la poeta Margalida Pons i l’escriptor Xavier Cortadellas.

 

 

Oferta per assistir a l'obra 'Last chance' al Teatre Lliure

Els membres, socis o personal de l'IEC que vulguin assistir a la representació de l'obra "Last chance" podran gaudir d'un descompte en el preu de les entrades. L'obra es representarà fins al 14 de maig, de dimarts a dissabte a les 21.30 hores, i diumenges a les 18.30 hores.

 

L'Institut Ramon Llull facilita la traducció de 27 obres escrites en català

L'Institut Ramon Llull (IRL) –consorci integrat pel govern de la Generalitat de Catalunya i l’IEC– ha aprovat la concessió d'ajuts a la traducció de 27 obres de 24 autors en llengua catalana. Les traduccions preveuen dotze idiomes de destí: castellà, francès, anglès, alemany, japonès, turc, serbi, italià, eslovè, rus, hebreu i portuguès. Entre els treballs programats, destaca la traducció a l'alemany de cinc grans noms de la literatura catalana així com la traducció al japonès de Tirant lo Blanc. L'import global per a la primera convocatòria d'enguany als ajuts a la traducció és de 103.000 euros. L'IRL preveu que en la segona (1 de març-30 de juny) i tercera convocatòria (1 de juliol-30 d'octubre) es triplicaran les traduccions a l'alemany, en el marc del programa de traduccions per a la participació de la cultura catalana a la Fira de Frankfurt de 2007.

Llistat de les obres que es traduiran (primera convocatòria):

 

 

 

 

Convocatòries

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d'administratiu/iva per a la delegació de Perpinyà.

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de tècnic de comunicacions i seguretat.

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans una plaça de Cap del Servei Editorial.

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans dues places d'analista informàtic/a

Més informació: