Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

Les darreres obres editades per l'IEC, a la parada de Sant Jordi

 
Imatge de la parada de llibres de l'IEC per Sant Jordi de 2005
 

El dia de Sant Jordi l'Institut d'Estudis Catalans instal·larà una parada de llibres, a Barcelona, on trobareu una mostra de les darreres obres editades per l'IEC. La ubicació i els horaris seran els següents:

- de 9.00 a 21.00 hores a la Rambla, entre el carrer del Carme i el carrer de la Petxina, davant del mercat de la Boqueria, a la parada número 79.

 

 

La diada de Sant Jordi 2006 reuneix un allau d'activitats culturals arreu del país

Diumenge vinent, diada de Sant Jordi i Dia Internacional del Llibre, és sens dubte la jornada amb més activitats literàries de tot l'any. Així que a les tradicionals Fira del Llibre i de la Rosa o a les signatures d'autors per les llibreries, s'afegeix una variada sèrie d'activitats culturals. Una khaima d'escriptors a la Rambla Nova de Tarragona, l'acte de tancament de Girona de l'any del llibre o un Concert institucional de Sant Jordi a Lleida poden ser diverses opcions fora de Barcelona.

La diada de Sant Jordi serà també escenari d'una iniciativa ambiciosa a tot Catalunya: la Fundació puntCAT, entitat participada per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), repartirà amb la col·laboració del Gremi de Llibreters de Catalunya, 200.000 punts de llibre amb un codi per a registrar un domini .cat per només 15 euros. El registre obrirà la fase regular el dia següent, a les 17 hores. A continuació, enllacem el calendari d'activitats a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

BARCELONA

6è Sopar per la llengua catalana. Lliurament dels premis Joan Coromines. Presentat per Albert Om i Mabel Martí

Pregó a l'Ateneu càrec del guanyador del Premi Creixells

Vuit hores de lectura pública de passatges d'El quadern gris, de Josep Pla

Concert de Sant Jordi a l'Ateneu

Mercat d'intercanvi de llibres a les bilbioteques de Barcelona

Jornada de Portes Obertes a la Biblioteca de Catalunya

Jornada de portes obertes al Museu d'Arqueologia de Catalunya

Jornada de portes obertes al Museu de Ciències Naturals de la Ciutadella

Jornada de portes obertes 'Obrim les portes de la Diputació'

Jornada portes obertes al Museu Frederic Marès

Festa de Sant Jordi al Poble Espanyol

Ballada de Sardanes a la Plaça Sant Jaume, a càrrec de la colla sardanista Sant Jordi i amb la participació de la Cobla Principal de la Bisbal

Sant Jordi al Palau Robert

Exposició de roses a la Generalitat de Catalunya

Sessió de contes "Buscant les històries secretes"

Altres activitats a l'agenda de l' Institut de Cultura de Barcelona

 

GIRONA

Fira del Llibre, el disc i la rosa

Signatura d'autors:

Llibreria 22

La Llibreria

Llibreria Ulyssus

Alliberació de llibres (bookcrossing) a les escales de la Catedral

 

LLEIDA

Estand de llibres de la Paeria

Concert institucional de Sant Jordi de la Banda Municipal

Ballada de Sardanes a la plaça de l'IMAC.

Totes aquestes activitats les podeu trobar a la revista cultural de l'Institut Municipal d'Acció Cultural de Lleida:

 

 

TARRAGONA

Presentació de la revista cultural Papers del Llavi

Diada de Sant Jordi a la Khaima dels escriptors

I Festival de Polipoesia de Tarragona.

Tots aquests actes els podeu trobar a Públics, la guia cultural de Tarragona:

 

 

 

Neix 'Catalunya Acció Sonora', un projecte per dinamitzar la producció musical catalana

Prenent com a punt de partida el concert que es va celebrar per la Diada de Sant Jordi del 2005 que va aplegar 15.000 persones al Palau Sant Jordi, neix Catalunya Acció Sonora, un projecte amb l'objectiu de dinamitzar la producció musical catalana.

El cartell presenta actuacions singulars com "El joc de la cobla i el Rock", un espectacle conjunt de la Companyia Elèctrica Dharma i la cobla Mediterrània; l'estrena del nou grup Aramateix, els hereus de Brams; l'actuació conjunta de Gossos i Les Violines; la presentació del nou disc de La Gossa Sorda i un espectacle conjunt de Gerard Quintana amb l'actor Joel Joan. També hi participaran els consagrats Lax'n'Busto, el menorquí Cris Juanico, Dr. Calypso, Rauxa i Glissando.

Tot plegat en un macroespectacle on les actuacions s'alternaran en dos escenaris, permetent així un concert de 7 hores sense interrupcions per celebrar la Diada de Sant Jordi la nit del 22 d'abril.


 

El català és la cinquena llengua més usada al Fòrum de debat sobre el futur d'Europa creat per la Comissió Europea

El Fòrum de debat a Internet sobre el futur d'Europa que va llançar la Comissió Europea fa dues setmanes en més de 20 llengües europees situa la llengua catalana en el cinquè idioma que registra més contribucions per darrera de l'anglès (1.127 contribucions), el francès (704), l'alemany (555) i el neerlandès (130). Amb 121 contribucions, la llengua catalana es situa per damunt d'idiomes com el castellà (que només ha tingut 83 contribucions) o l'italià (amb 38). El moderador del debat en llengua catalana i membre de l'oficina de la CE a Barcelona, Stephan Koppelberg, va assegurar a eurotribune.net que el fet que el català sigui la cinquena llengua d'ús del fòrum ha causat "sorpresa" a la Comissió Europea a Brussel·les i assegura que aquesta participació "ajuda a despertar curiositat pel català al sí de la CE".

 

 

El TERMCAT publica en línia el primer recull en català de termes d'esports d'aventura

El Centre de Terminologia TERMCAT publica en el seu web (www.termcat.cat) el primer recull en català de termes relacionats amb els esports d'aventura.

La Terminologia dels esports d'aventura agrupa una vuitantena de termes referents a diverses activitats esportives ben diferents entre si, unides només pel factor de risc, el desig de superació d'un mateix i la pràctica en un entorn natural. Un bon nombre d'aquests termes han estat normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT, com ara ala de pendent, també anomenada parapent , descens de barrancs (en castellà, barranquismo ), salt de pont (en castellà, puenting ), surf de caiac (en anglès, surfski ) o surf aeri (en anglès, sky surfing ).

 

 

S’obre la convocatòria de subvencions per a la promoció dels usos interpersonals de la llengua catalana

La Secretaria de Política Lingüística ha presentat aquesta convocatòria de subvencions que té una dotació pressupostària d’un milió d’euros i prioritzarà aquelles activitats que s’adrecin a joves. La convocatòria, igual que la de l’any 2005, té per objecte promoure els usos interpersonals de la llengua catalana en el marc de la campanya “Dóna corda al català”. Va adreçada a entitats sense finalitat de lucre.

 

Nota de premsa :

 

 

Oferta per assistir a l'obra 'El malentès' al Teatre Lliure

Els membres, socis o personal de l'IEC que vulguin assistir a la representació de l'obra "El malentès" podran gaudir d'un descompte en el preu de les entrades. L'obra es representa fins al 23 d'abril.

Dossier de premsa :

 

 

Vè Congrès de Filologia Catalana a la UAB

Els propers 26, 27 i 28 d'abril se celebrarà a la Universitat Autònoma de Barcelona el Vè Congrès de Filologia Catalana. El Congrés d'enguany gira entorn de la figura de Maria Mercè Marçal i es realitzaran debats sobre temes literaris com "Dramaturgs els anys 70: testimonis d'una marginació?" o el col·loqui
"Literatura i societat: debat sobre la narrativa actual". Alhora, tractarà temes lingüístics com "El català i l'actualitat: noves tecnologies i mitjans de comunicació" o "El llenguatge sexista", entre altres.

 

 

Convocatòries

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de tècnic de comunicacions i seguretat.

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans una plaça de Cap del Servei Editorial.

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans dues places d'analista informàtic/a

Més informació: