Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Finestra oberta

Conferències, activitats i intervencions acadèmiques

 

 

Finalitza el curs 'Parlar i escriure. L'impacte del llenguatge sobre l'escriptura', impartit per Miquel Siguan

 
Miquel Siguan, en un moment de la conferència
Montse Catalan

 

El passat 30 de març va finalitzar el curs "Parlar i escriure. L'impacte del llenguatge sobre l'escriptura" que durant quatre sessions ha impartit Miquel Siguan, professor de la Universitat de Barcelona. El curs ha estat organitzat per la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l'IEC.

Resum de les sessions:

Valoració del curs, a càrrec de Miquel Siguan:

 

 

Presentació del volum 55 de la revista 'Treballs' de la Societat Catalana de Biologia

 
La presentació del volum 55 de la revista 'Treballs' va comptar amb l'assistència d'un nombrós públic
Foto: Montse Catalan

El passat 21 de març es va celebrar a la seu de l'IEC de Barcelona, la presentació del volum 55 de la revista Treballs de la Societat Catalana de Biologia dedicat als antimicrobians i editat per Joaquim Ruiz. En l'acte de presentació hi van intervenir Manuel Corachan, Ignasi Badiola, Cristina Tarragó i Ferran Navarro.

"Per què un volum dedicat als antimicrobians?", a càrrec de Joaquim Ruiz:

 

 

La Secció Filològica de l'IEC incorpora dos nous membres corresponents

 

La Secció Filològica de l'IEC va incorporar dos nous membres corresponents el passat 28 de febrer, Josep Quer i Jordi J. Costa (a la fotografia, el tercer i el quart començant per l'esquerra, asseguts). La resta de membres que apareixen a l'instantània, que es va realitzar amb motiu de la recepció dels dos nous membres, són:

Asseguts (d'esquerra a dreta): Jordi Sarsanedas, Ramon Sistac, Josep Quer, Jordi J. Costa, Joan Martí i Castell, Antoni M. Badia i Margarit, Francesc Vallverdú, Jordi Carbonell, Germà Colón, Mariàngela Vilallonga, Joaquim Mallafrè i Mila Segarra.

Drets (d'esquerra a dreta): Isidor Marí, Josep Moran, Joan Solà, Gemma Rigau, Joan Peytaví, Joan A. Argenter, Jaume Cabré, Brauli Montoya, Josep Martines, Manuel Pérez Saldanya, Bob de Nijs, Joaquim Rafel, Modest Prats, Carles Miralles, Aina Moll, Josep Piera, Josep Gifreu, Jaume Pòrtulas, Joan Veny, Antoni Ferrando, Joan Miralles, Albert Jané i Miquel A. Pradilla.

 

 

Elena García pronuncia una conferència sobre les activitats biològiques dels cossos d'inclusió bacterians

Elena García, membre de l'Insitut de Biotecnologia i de Biomedicina i del Departament de Genètica i de Microbiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, va pronunciar el passat 16 de març, una conferència a l'Hospital Clínic de Barcelona titulada "Activitats biològiques dels cossos d'inclusió bacterians". Aquesta sessió va ser organitzada per la Societat Catalana de Biologia de l'IEC:

Resum de la conferència:

 

 

Josep L. Prades parla sobre 'Locke i la realitat dels colors' al seminari 'Els arguments dels clàssics'

Josep L. Prades, de la Universitat de Girona, va pronunciar una conferència sobre Locke en el marc del seminari de formació de professorat "Els arguments dels clàssics". Les deu sessions del cicle exposen de forma crítica un argument clàssic de la història de la filosofia, escollit per la seva rellevància conceptual i pel seu impacte social i cultural.

Resum de la conferència:

Progama d'actes del seminari:

 

 

A. Susana i J. Vallès pronuncien la conferència 'Nous mètodes en l’estudi de l’evolució: exemples en les asteràcies'

Alfonso Susana i Joan Vallès van pronunciar el passat 29 de març una conferència sobre 'Nous mètodes en l'estudi de l'evolució: exemples en les asteràcies". Aquesta sessió, que va realitzar-se a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, s'inscriu en el cicle de sessions científiques de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN) de l'IEC.

La propera sessió d'aquest cicle serà dijous 27 d’abril a les 19 hores, a la Sala Pi i Sunyer de l’IEC: i tractarà sobre "El món vist amb vuit ulls: les aranyes com a model per a l’estudi de la gènesi de la biodiversitat", a càrrec de Miquel Àngel Arnedo, Investigador del Ramón y Cajal i del Departament de Biologia Animal de la UB.

Resum de la conferència:

 

 

Reinier Salverda parla sobre el neerlandès al cicle de 'La gestió interestatal de llengües transfrontereres '

El passat 17 març, Reiner Salverda, catedràtic de Llengua i literatura holandeses a l'University College London, va pronunciar una conferència titulada "El neerlandès - Dos països, una llengua: la Unió de la Llengua Neerlandesa i la posició del neerlandès a Flandes, Holanda i el món" en el marc del cicle de conferències "La gestió interestatal de llengües transfrontereres", que organitza la Catedra Unesco de Llengües i la Secció Filològica de l'IEC. Aquesta va ser la segona, i darrera sessió, d'aquest cicle que el passat 16 de febrer va comptar amb la presència de Ludwig Eichinger, director de l’Institut für Deutsche Sprache de Mannheim, que va parlar sobre el cas de la llengua alemanya, una de les llengües europees més grans en termes demogràfics i territorials, i més complexes en termes estatals i polítics.

Resum de la conferència de Reinier Salverda: