Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finestra oberta

Conferències, activitats i intervencions acadèmiques

 

Mariano Barbacid pronuncia una conferència sobre els models animals del càncer humà

 
Mariano Barbacid durant la conferència
Foto:Montse Catalan

El passat 8 de març, Mariano Barbacid, director del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques, va pronunciar una conferència sobre els models animals del càncer humà a la sala d'actes de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Aquesta sessió va ser organitzada per la Societat Catalana de Biologia de l'IEC amb la col·laboració de la Xarxa d'Oncologia de l'Institut Carles III.

 

 

La UAB i Caixa Catalunya creen la Càtedra Antoni Serra Ramoneda

La Càtedra serà ocupada per investigadors del camp de l'Economia de l'Empresa de reconegut prestigi internacional

Adscrita al Departament d'Economia de l'Empresa de la UAB, la Càtedra Antoni Serra Ramoneda té com a objectiu principal promoure la recerca en el camp de l'Economia de l'Empresa, ja sigui en el seu vessant organitzatiu, financer, comercial o productiu. Per aquest motiu, potenciarà la preparació de publicacions i la realització d'activitats investigadores tals com la col·laboració amb altres investigadors i centres de recerca. La càtedra organitzarà conferències i workshops, promourà la presentació de seminaris i impulsarà la realització de tesis doctorals en col·laboració amb el Departament d'Economia de l'Empresa i el Grup d'Eficiència i Competitivitat Empresarial.

La Càtedra Antoni Serra Ramoneda és fruit de la col·laboració entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Caixa Catalunya amb la finalitat principal de promoure la recerca, en el camp de l'Economia de l'Empresa, a través de la contractació d'investigadors de contrastada vàlua. Per a assolir la seva missió, la nova càtedra tindrà un pressupost de 120.000 euros anuals.

 
Giner, Serra Ramoneda i Cals, durant la presentació de la Càtedra a la UAB Foto:UAB

Antoni Serra Ramoneda és membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans i va ser tresorer (1992-1998) i vicepresident (1998-2001) de la institució. En el vessant professional, Serra Ramoneda va presidir Caixa Catalunya des del 1984 fins el 2005.

Al llarg de la seva vida ha rebut nombroses distincions entre les quals destaquen el Premi Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic, de la Generalitat de Catalunya; la Creu de Sant Jordi, de la Generalitat de Catalunya; la Medalla al Mèrit Científic, de l'Ajuntament de Barcelona, i l'"Officier de l'Ordre National du Mérite", de França.

Actualment, és president del Consell de Direcció de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de la Generalitat de Catalunya, i Catedràtic Emèrit del Departament d'Economia de l'Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona. Recentment ha publicat les seves memòries: Avatares de un burgués de Barcelona (Ed. Planeta).

Recull de premsa:

 

Isidor Marí i Josep M. Terricabras participen a un simposi sobre llengües amenaçades i minoritàries a la Universitat de Georgetown

Els membres de l'IEC Isidor Marí i Josep M. Terricabras van participar els passats 3, 4 i 5 de març al "GURT '06 Endangered and Minority Languages and Language Varieties: Defining, Documenting and Developing", un simposi sobre llengües amenaçades i minoritàries que va tenir lloc a la Universitat de Georgetown (Washington D.C., EUA). Aquesta trobada es va realitzar amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull i va comptar amb la presència de Joan Ramon Soler, de la Direcció de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Programa d'actes del GURT '06:

 

 

Jordi Gual pronuncia una conferència sobre la 'paradoxa de la productivitat'

 
Jordi Gual, durant la presentació de la seva conferència 'La paradoxa de la productivitat'
Foto: Montse Catalan

El sotsdirector general del Servei d'Estudis i de l'Oficina d'Anàlisi Econòmic de la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, Jordi Gual, va pronunciar el passat 6 de març la conferència "La paradoxa de la productivitat" en la quarta sessió del cicle de conferències "Temes clau de l'economia catalana, reptes i respostes", que organitza la Societat Catalana d'Economia de l'IEC. Els anteriors ponents d'aquest cicle van ser Joaquim Trigo, economista i director executiu de Foment de Treball Nacional; Alfred Pastor, professor d'IESE i exsecretari d'estat d'Economia, i Antoni Serra Ramoneda, catedràtic d'Economia i membre de l'IEC.

La propera sessió de "Temes clau de l'economia catalana, reptes i respostes" serà el proper 27 de març amb la conferència "Iniciatives empresarials a Catalunya", a càrrec de Marcel Planellas, professor d’ESADE i de la Universitat Ramon Llull, i de David Urbano, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Presentació de la conferència:

 

Josep Macià parla sobre l'utilitarisme al seminari 'Els arguments dels clàssics'

El cicle discuteix en cada sessió un argument clàssic de la història de la filosofia

Josep Macià, de la Universitat de Barcelona (UB), va pronunciar el passat 8 de març una conferència titulada "Mill:l'utilitarisme" en el marc del seminari de formació de professorat "Els arguments dels clàssics". Les deu sessions del cicle exposen de forma crítica un argument clàssic de la història de la filosofia, escollit per la seva rellevància conceptual i, pel seu impacte social i cultural.

Resum de la conferència:

Progama d'actes del seminari: