Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Àrea de servei

La Càtedra M. Àngels Anglada signa un conveni per crear un lloc web amb un atles literari de les terres de Girona

El web comptarà amb una aportació econòmica de més de 63.000 euros en els propers tres anys

La Diputació de Girona i la Universitat de Girona (UdG) van signar el passat 16 de febrer un conveni de col·laboració científica. La signatura recull el compromís de crear un lloc web amb un atles literari de les terres de Girona i una biblioteca digital d'escriptors gironins per mitjà de la Càtedra Maria Àngels Anglada, dirigida per Maria Àngela Vilallonga, membre de la Secció Filològica de l'IEC. La Càtedra serà l'encarregada de la direcció científica del projecte, mentre la Diputació farà una aportació de 63.180 euros, durant els exercicis econòmics de 2006, 2007 i 2008.

 

L'exposició 'Valparaíso. Un port i mil balcons', a la seu de l'IEC

L'exposició Valparaíso. Un port i mil balcons està formada per 66 fotografies de la ciutat xilena, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2003, i ja es pot visitar a la Sala Nicolau d'Olwer de l'IEC.

Aquesta mostra de fotografies va acompanyada per textos poètics d'autors com Rafael Alberti, Rubén Darío i Pablo Neruda. Les imatges, del fotògraf xilè Raúl Hernández, evoquen el singular paisatge de Valparaíso, un dels principals ports del món i una ciutat pionera en incorporar els elements més innovadors en el paisatge urbà, com tramvies, clavegueram, línies elèctriques públiques i privades, xarxa telefònica i telegràfica i un ferrocarril que la manté unida a la capital, Santiago de Xile.

La col·laboració de l'IEC, que ha cedit les seves instal·lacions, i de l'IMPU, que assessora el municipi xilè en la campanya Valparaíso, ponte en forma, per a la millora i protecció de la ciutat antiga, han fet possible que l'exposició arribés a Barcelona.

La mostra es podrà visitar fins al 16 de març, a la seu de l'IEC a Barcelona, de dilluns a dijous de 9 a 20 hores i els divendres de 9 a 18 hores.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'AELC organitza un cicle de conferències sobre la importància de 1906 com a data crucial per a la cultura catalana

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitza, des del 22 de febrer, "Els fonaments d'una cultura. Catalunya 1906-2006", un cicle de quatre conferències sobre l'any 1906 i la seva importància –tant a nivell polític com social– per a la cultura catalana. El cicle que organitza l'AELC s'emmarca en les celebracions de l'Any Ateneu, que commemora el centenari del trasllat d'aquesta entitat a la seva actual seu, el Palau de Savassona.

 

Convocatòries

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça de Tècnic Lingüístic per a l'Oficina de Gramàtica de la Secció Filològica

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça de Comptable per al departament de Gestió Econòmica.

Més informació: