Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Àrea de servei

Anul·lació de la conferència de Roald Hoffman

La conferència "More about Mme. Lavoisier than M. Lavoisier", que havia de pronunciar Roald Hoffman (Premi Nobel de Química de 1981), el dia 16 de febrer ha quedat anul·lada a causa de la mort de la mare del professor. La data de la celebració d'aquesta conferència es farà publica en els propers dies.

 

La Generalitat de Catalunya prepara el llançament d'un corrector i traductor català d'ús gratuït  

La Generalitat de Catalunya posarà a disposició de les administracions i ciutadans un corrector ortogràfic i gramatical en llengua catalana i un traductor automàtic en diversos idiomes, entre ells el castellà i l'anglès, que serà d'accés lliure i gratuït des d'internet. Aquests projectes, que seran una realitat al llarg d'aquest any, responen a la decisió del govern català de facilitar i promoure l'ús del català en l'àmbit de les noves tecnologies, en el qual considera que es troba en una situació d'inferioritat respecte a l'anglès i el castellà.


El conseller primer, Josep Bargalló, ha subratllat en roda de premsa la necessitat de situar el català "en pla d'igualtat" amb el castellà en el seu ús social i ha defensat que la Generalitat garanteixi aquest dret als ciutadans, als quals correspon després decidir "si volen exercir-lo o no". En aquesta línia, ha destacat que l'impuls del català en l'àmbit de la societat de la informació "és una prioritat" del govern tripartit donada, a més, la falta de recursos lingüístics en aquesta àrea com programes informàtics.


El corrector del català, que estarà disponible en el quart trimestre d'aquest any, permetrà la correcció en línia, la detecció d'errors ortogràfics, gramaticals i ortotipogràfics, i la seva identificació i explicació, a més d'oferir propostes alternatives. Pressupostat en 270.000 euros, aquest producte cobrirà les necessitats de traducció automàtica de la pròpia administració autonòmica i s'oferirà de manera gratuïta a les empreses i els ciutadans a la pàgina web de la Generalitat.

 

Llegiu la notícia completa:

 

La Diputació de Lleida convoca el primer Premi Internacional Joan Oró per reconèixer la feina dels científics

La Diputació de Lleida i la Fundació Privada Joan Oró van signar el passat 9 de febrer un acord per la celebració del primer Premi Internacional Joan Oró, que té l'objectiu de reconèixer la trajectòria professional de científics en actiu, de renom internacional, i que hagin realitzat descobriments que representin una contribució rellevant en el camp de la Bioquímica i la Biologia Molecular.

El premi es centra en els estudis sobre genòmica i proteòmica, el càncer, el desenvolupament del cervell, les malalties neurodegeneratives i les contagioses, i les cèl·lules mare, segons va informar la Diputació. El seu president, Isidre Gavín, declarava que aquest premi és un dels més prestigiosos que es poden organitzar a les comarques de Lleida per l'àmbit internacional i especialitzat del premi i que "honra la figura d'un dels grans científics del món, el lleidatà Joan Oró".

Per la seva banda, la filla de Joan Oró, Elena Oró, va mostrar la seva satisfacció per la convocatòria d'aquests premis i va afirmar que el seu pare "hauria estat molt content" per aquesta iniciativa. El premi, de 30.000 euros pel científic guanyador, podrà ser convocat posteriorment en edicions alternatives en les modalitats de Bioquímica i Biologia Molecular, per una banda, i d'Astrobiologia per l'altra, les disciplines més relacionades amb la feina del doctor Oró.

 

Convocatòries

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça de Comptable per al departament de Gestió Econòmica.

Més informació:

L'Institut d'Estudis Catalans convoca dues beques per a col·laborar en el Servei de documentació i arxiu.

Més informació: