Inici Contacte Subscripció Data: 28/07/2005 Butlletí núm. 60

Recomaneu el Butlletí


Crònica corporativa
 

 

Albert Balcells pronuncia la conferència Prat de la Riba i la història, especialment la de Catalunya
Albert Balcells, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l'IEC, pronunciarà el proper dilluns 1 d'agost la conferència Prat de la Riba i la història, especialment la de Catalunya. L'acte tindrà lloc a la Casa-Museu Prat de la Riba de Castellterçol a les vuit del vespre, en motiu de la commemoració del 88è aniversari de la mort d'Enric Prat de la Riba.


El Patronat del Consorci del Centre de Recerca Matemàtica es reuneix sota la presidència del conseller Carles Solà
El Patronat del Consorci del Centre de Recerca Matemàtica (DURSI-IEC) es va reunir la setmana passada sota la presidència del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà. El Patronat va aprovar la liquidació del pressupost de 2004, la memòria d'activitats de l'any 2004, el projecte del pressupost i el nomenament d'un nou membre del Consell Científic Assessor.

Salvador Giner, Salvador Alegret, Joan Girbau i Josep Enric Llebot són els membres de l'IEC al patronat.

El Centre de Recerca Matemàtica és des de l'any 2002 un consorci entre la Generalitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans com a estructura al servei de tots els matemàtics catalans.


L'Institut d'Estudis Catalans té obert el procediment per cobrir places vacants de membres
En aquest moments, l’IEC té obert el procediment per a cobrir les següents places vacants de membres:

- Secció de Ciències Biològiques: 2 places de membres numeraris
- Secció de Ciències i tecnologia: 1 plaça de membre numerari i 1 plaça de membre corresponent
- Secció de Filosofia i Ciències Socials: 5 places de membres numeraris


L'Institut d'Estudis Catalans dóna suport a la campanya per a la restitució de les columnes de Puig i Cadafalch a Montuïc

L'IEC s'adhereix a la campanya de promoció per la restitució de les quatre columnes de Puig i Cadafalch que havien estat situades on ara hi ha la font lluminosa de Montjuïc i que foren enderrocades per la dictadura de Primo de Rivera. Aquesta campanya està organitzada per la Federació La  Xarxa que aplega una cinquantena d'Entitats.
 
 Les columnes, símbol de catalanitat
 L'any 1919, durant el seu mandat com a president de la Mancomunitat de Catalunya, Josep Puig i Cadafalch va fer construir a Montjuïc quatre columnes de 20 metres d'alçada per dos metres de diàmetre cadascuna. L’any 1928 el monument, que representava les quatre barres catalanes, va ser enderrocat per ordre del general Primo de Rivera.