Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

Baltasar Porcel guanya el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Jordi Porta felicita Baltasar Porcel en l'acte de lliurament del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes al Palau de la Música Catalana
Foto: Òmnium Cultural / Ramon Boadella

L'escriptor mallorquí Baltasar Porcel ha rebut el 39è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, un guardó dotat amb 30.000 euros que s'atorga a persones que per la seva obra literària o científica, escrita en català, i per la importància i exemplaritat de la seva labor intel·lectual contribueixen de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.

El jurat del premi ha estat format enguany per Vicenç Villatoro, Josep Maria Roig i Rosich, Albert Manent, Vinyet Panyella, Josep M. Domingo, Salvador Cardús, Pere Tió i el membre de l'IEC, Ricard Torrents.

Més informació (web d'Òmnium Cultural)

Recull de premsa:

 

Conferència sobre política lingüística a la Reial Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona

El proper dimarts, 12 de juny, Miquel Pueyo, director de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, pronunciarà la conferència «La política lingüística com a política social. El paper de les llengües en una societat oberta» L'acte tindrà lloc a la Reial Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona (carrer del Bisbe Caçador, 3), a les 19 hores.

 

La Fundació Ferran Sunyer i Balaguer convoca el Premi Ferran Sunyer i Balaguer de Matemàtiques 2008

La Fundació Ferran Sunyer i Balaguer (FFSB), entitat participada per l'IEC, convoca el Premi Ferran i Balaguer de Matemàtqiues 2008, ofert a una monografia escrita en anglès que exposi els resultats més destacats d’una àrea de les matemàtiques en la qual s’hagin produït avenços recentment. L’obra ha de tenir un mínim de cent cinquanta pàgines, no pot estar subjecta a copyright i no ha d’haver estat sotmesa a cap empresa editorial per a ésser publicada.

La ponència serà formada per cinc investigadors en matemàtiques, un d’ells dels Països Catalans. La dotació del premi, que aporta la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, és de dotze mil euros i l'obra guanyadora serà publicada en la col·lecció «Progress in Mathematics», de l’editorial Birkhäuser.

La FFSB va ser fundada el 1983 per Maria Assumpció Carbona i Balaguer i Maria dels Àngels Carbona i Balaguer, cosines del matemàtic, i el 1991 van donar entrada al patronat a l'IEC, on també té la seu la Fundació. El president del patronat és, justament, Salvador Giner, president de l'acadèmia catalana, i David Serrat n'és el vicepresident, alhora que és el president de la Secció de Ciències i Tecnologia de l'Institut. Des del passat 4 de maig, el membre i expresident de l'IEC, Manuel Casteller, n'és el director.

Convocatòria del premi (en anglès):

 

Presentació dels sons del Matarranya a Barcelona

El proper 15 de juny es presentarà a Barcelona, «Sons del Matarranya», un doble CD amb vint-i-sis cançons originals, totes en català, de vint-i-sis grups vinculats estretament amb el Matarranya. La presentació s'emmarca en les jornades “Aragó, territori i població”, que tindrà lloc al Centre Cívic Can Basté de Nou Barris.

Més informació

 

Salvador Alegret participa en el desenvolupament d'un nou biosensor que detecta restes de contaminants en els aliments

El catedràtic del Departament de Química de la UAB i vicepresident de l'IEC, Salvador Alegret, ha participat en el desenvolupament d'un biosensor que permetrà controlar de manera més fàcil si els aliments compleixen la normativa europea sobre la presència de pesticides i residus antibiòtics. Els resultats d'aquesta recerca, que ha estat realitzada conjuntament amb l'estudiant de doctorat Emanuela Zoco i amb el Grup de Receptors Molecular Aplicats de l'Institut d'Investigacions Químiques i Ambientals del CSIC, han estat publicats a les revistes Analytical Chemistry i Biosensors and Bioelectronics.

Notícia completa:

 

Convocatòries

 

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de tècnic/a de suport per a l'organització del Centenari

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de tècnic/a lingüístic/a per a les Oficines Lexicogràfiques de la Secció Filològica de l’IEC

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de cap de Servei de Coordinació Institucional

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una beca per a col·laborar en el programa «Diccionari de Ciència i Tecnologia»

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de redactor per al Gabinet de la Presidència

Més informació:

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d’administratriu/iva comptable

Més informació: