Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

Convocatòria del I Premi i Beca Emili Giralt Raventós-Cultures del Vi

 

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ha convocat el I Premi i Beca Emili Giralt i Raventós-Cultures del Vi amb l'objectiu de fomentar la investigació sobre el cultiu de la vinya i l'elaboració del vi i del cava, des de la perspectiva de les ciències socials.

Aquest premi, que porta el nom d'Emili Giralt, president de l'IEC des de 1987 fins a 1995, s'atorgarà cada dos anys i tindrà una dotació de 9.000 euros.

Bases del Premi:

 

 

 

El TERMCAT publica en línia un diccionari de la renda

Coincidint amb l'inici de la campanya de la renda 2006, el Centre de Terminologia TERMCAT publica en el seu web un diccionari que recull els termes bàsics que qualsevol persona es pot trobar a l'hora de fer la declaració de la renda i del patrimoni.

El Diccionari de la renda agrupa més de cent vint termes d'ús habitual en aquest àmbit. Per a cadascun d'aquests termes, es recullen la denominació, les equivalències en castellà, i, a més, la definició. Aquest diccionari, que actualitza i enriqueix amb definicions el vocabulari que es va difondre fa un any, ha comptat amb l'assessorament d'especialistes del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya.

Aquesta iniciativa forma part de la col·lecció "Diccionaris en Línia", que aplega reculls de terminologia específica sobre temes relacionats amb l'actualitat social. Destaquen títols com ara el Diccionari de futbol, el Diccionari de procediments culinaris o la Terminologia dels esports d'aventura. La interfície utilitzada, igual com en la resta de títols d'aquesta col·lecció, permet consultar les denominacions en l'índex alfabètic de cada llengua o bé fer una cerca en el quadre de diàleg, tant d'una denominació com d'un mot de la definició.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat, l'Institut d'Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s'encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.

 

 

 

Convocatòries

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d'analista informàtic/a

Més informació:

 

L’Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça d'administratiu/va per a les oficines de la Secció Filològica

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça de redactor per al Gabinet de Presidència

Més informació:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f