Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

 

El domini lingüístic català, a Google Earth

Des del seu bloc personal, el membre de Softcatalà Marc Belzunces ha fet públic el primer mapa del domini lingüístic del català al Google Earth, editable i consultable per tothom. Amb tota probabilitat aquest és el primer mapa detallat i amb relleu del domini lingüístic de la llengua catalana.

També és el primer mapa que conté alhora "detall i conjunt", per tant el primer mapa d'entorn SIG (Sistema d'Informació Geogràfica). El mapa està elaborat a partir dels límits municipals dels Països Catalans i conté més de 1.500 límits municipals. Com a referència bibliogràfica s'ha utilitzat l'Atles Lingüístic del Domini del Català (ALDC) de l'IEC, la informació sobre els predominis lingüístics a la Viquipèdia, el llibre sobre el Carxe de Limorti i Quintana, informació diversa que es troba a Internet, i consultes personals a gent que també s'ha interessat en el tema (especialment en Joan M. Borràs).

 

Convocatòria del Premi a la Cooperació Universitat-Empresa

Per segon any consecutiu el Consorci de Transferència de Coneixement (CTC) participa en el Dia de l'Emprenedor, que enguany se celebrarà a Barcelona el 14-15 de març, organitzat per BCN Activa

Entre les diferents activitats programades, destaca la participació del CTC a la convocatòria dels Premis Barcelona d'Ofici Emprenedora, impulsant i patrocinant la modalitat de Premi a la Cooperació Universitat Empresa. El premi reconeix el millor projecte col·laboratiu en el que hagi participat com a mínim un grup de recerca vinculat a una universitat catalana i una empresa. Està dotat amb 5.000 euros.

El termini de presentació de candidatures ja és obert i finalitza el 22 de febrer.

Accés a la base de dades i presentació de candidatures

 

Beca per a l'estudi sobre les cultures basca i catalana

L'Eusko Ikaskuntza i l'Institut d'Estudis Catalans han convocat una beca conjunta dirigida als joves investigadors interessats en algun aspecte concret de les cultures catalana i basca i promouen la realització d'estudis comparatius entre totes dues. La dotació de la beca és de 3.500 euros i el projecte tindrà un periode de realització de tres mesos. El termini de presentació de sol·licituds es tanca el proper 15 de març.

Més informació

 

.

'Primera història d'Esther', a la Sala Petita del TNC

 

La Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya acull, fins al proper 4 de març, l'obra de Salvador Espriu, Primera història d'Esther. A més, el TNC també ha programat una activitat complementària entorn a l'obra; un col·loqui el dissabte 17 de febrer (després de la funció de la nit) per intercanviar opinions amb Oriol Broggi, director de l’obra; Enric Gallèn, professor i historiador de teatre, i els actors i les actrius de la companyia. El col·loqui el moderarà Valeri Viladrich, president dels Amics del TNC.

L’obra de Salvador Espriu té en Primera història d’Esther una de les seves fites indiscutibles. Escrita el 1948, la Primera història té lloc a la població de Sinera, mítica i recurrent d’Espriu, recreació de l’Arenys de Mar dels records d’infància. A partir d’una relectura del tema bíblic d’Esther, com la que ja havia fet Jean Racine al segle XVII, ens parla de qüestions com ara la deshumanització del poder, la vanitat i la família.

Més informació

 

.

Convocatòries

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça d'analista informàtic/a

Més informació:

 

L’Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça d'administratiu/va per a la Secretaria de les Societat Filials

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça de redactor per al Gabinet de Presidència

Més informació:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f