Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

 

El consorci World Wide Web publica les directrius en català

Les Directrius per a l'accessibilitat als continguts web, versió 1.0 (Web Content Accessibility Guidelines, WCAG), elaborades pel World Wide Web Consortium (W3C), ja estan disponibles en català. El W3C, que té com a objectiu establir pautes i protocols per a crear llocs web que facilitin l'accessibilitat dels continguts, ha fet pública la primera traducció autoritzada de les seves directrius a escala mundial.

La versió catalana, que segueix les pautes descrites en la política de traduccions autoritzades pel W3C, ha estat elaborada per un equip d'investigadors adscrits a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, amb l'assessorament terminològic del Termcat i la participació de l'Oficina Espanyola del W3C, la Fundació ONCE, la Fundació Sidar, la Fundació de Cecs Manuel Caragol i l'Associació Interacció Persona-Ordinador.

Les WCAG són actualment el document marc, a la majoria de països, per a mesurar el grau d'accessibilitat dels webs i fer que estiguin disponibles per a tota la població, incloent-hi també aquells col·lectius que tenen algun tipus de discapacitat. La nova traducció es pot consultar a l'adreça http://www.w3.org/2006/11/WCAG_ca/.

El Termcat és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s'encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.

 

La Plataforma per la Llengua edita una guia amb suggeriment sobre l'ús social del català

La Plataforma per la Llengua ha editat una guia que, sota el títol Què faig si...?, recull suggeriments per a resoldre situacions quotidianes quant a l'ús del català. La Plataforma ha editat cinc mil exemplars de la guia, que, a més de resoldre dubtes, també ofereix dades sobre la llengua i sobre la situació sociolingüística del català. També hi ha adreces d'entitats i d'organismes als quals es pot recórrer.

Guia Què faig si...?:

 

El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona ofereix dret a matrícula preferent als membres, socis i personal de l'IEC

Aquest mes de febrer, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona obre la inscripció per als cursos generals de febrer a juny.  Els membres, els socis i el personal de l'IEC que hi estiguin interessats tenen preferència a l'hora de fer la matrícula als cursos esmentats i haurien de formalitzar-la, el dimarts 6 de febrer, tant si ja han estat alumnes dels cursos del CNL com si volen inscriure-s'hi per primer cop.

En aquest darrer cas, s'ha de telefonar a la delegació del CNL de Barcelona (telèfon 934 127 224) i demanar per M. Reina Baquer tan aviat com sigui possible, fent constar la pertinença a l'IEC, per tal de concertar una prova de col·locació que permetrà determinar el nivell a què els correspon  matricular-se.

Tant si es tracta d'alumnes antics com si són nous, amb la prova de col·locació feta, seria convenient consultar, abans de la data de formalització de la matrícula, el manual de cursos i triar el que els convingui més.

 Tota aquesta informació està disponible al web del CNL o a les oficines, al carrer d'en Quintana, 11, 1r 1a.

 

.

Convocatòries

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça d'auxiliar de botiga per al Servei Editorial

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça de gestor d'informació per a la Secretaria de la Secció Filològica

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça d'administratiu/va per a la Secretaria de les Societats Filials

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça de redactor per al Gabinet de la Presidència

Més informació:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f