Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Àrea de servei

 

 

Es publiquen les primeres normes UNE en català

El passat 21 de desembre, a la seu del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, es van presentar les primeres normes UNE en català. La traducció al català de les normes UNE de terminologia és fruit del conveni de col·laboració signat entre l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) i el Centre de Terminologia TERMCAT l'any 2005.

En l'acte, que va ser presidit per Joan Vallvé, president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, hi van intervenir Gonzalo Sotorrío, director de Normalització d'AENOR; Miquel Pueyo, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Joan Cortadellas, director tècnic de la Càtedra UNESCO de Direcció Universitària de la UPC; Salvador Alegret, vicepresident de l'Institut d'Estudis Catalans, i Rosa Colomer, directora del TERMCAT.

Nota de premsa:

Josep Guitart cessa en el càrrec de director de l'ICAC

 
Josep Guitart, al pati de l'IEC
 

Josep Guitart i Duran, membre de l'IEC, va cessar en la direcció de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) el passat 31 de desembre, després de més de quatre anys al capdavant del centre. El Consell de Direcció va voler palesar el seu agraïment i la seva felicitació a Josep Guitart per la important tasca duta a terme en el període inicial de l'entitat i en el de consolidació com a referent en el context de l'arqueologia clàssica tarragonina, catalana i europea.

Des de l'1 de gener passat, Isabel Rodà de Llanza ha assumit la direcció de la institució. Rodà és catedràtica d'Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i gaudeix d'una llarga trajectòria tant nacional com internacional en els camps de l'arqueologia i la cultura clàssiques. A més, ha col·laborat amb diferents museus i ha dirigit exposicions per a la difusió del món clàssic.

La Generalitat crea el portal Recerca en Acció

L'objectiu principal del portal d'Internet Recerca en Acció és donar a conèixer la investigació que es fa a Catalunya en totes les disciplines, tant pel que fa als resultats com als mètodes i les eines emprats, de manera amena, gràfica i participativa. A través de la Xarxa, el nou portal permetrà seguir diferents esdeveniments científics, com ara expedicions, campanyes o experiments.

La primera activitat de científics catalans que mostrarà el nou portal és la feina que està fent un grup de científics de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona a l'Antàrtida entre el 28 de novembre i el 30 de gener. Durant dos mesos, els investigadors enviaran fotografies, vídeos i missatges que mostraran com viuen i treballen a bord del seu vaixell així com aspectes insòlits d'aquest continent inhòspit.

Recerca en Acció és un portal creat dins del marc de les accions de divulgació del Programa de Documentació Científica de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya. David Jou, membre de l'IEC, participa a Recerca en Acció com a membre del Consell Assessor.

.

Convocatòries

 

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de gestor d'informació per a la Secretaria de la Secció Filològica

Més informació:

 

L’Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça d'administratiu/va per a la Secretaria de les Societat Filials

Més informació:

 

L'Institut d'Estudis Catalans convoca una plaça de redactor per al Gabinet de Presidència

Més informació:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f