Agenda
 

divendres
16  setembre  2022

Concert «Homenatge a Felip Pedrell en el centenari de la seva mort», dins el cicle Música al claustre de l’IEC

Segon concert del cicle Música al claustre de l’IEC d’enguany, amb el Trio Pedrell, dedicat a Felip Pedrell (1841-1922), membre destacat i fundador de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Aquest any se celebra el centè aniversari de la seva mort i del generós llegat que va deixar a la nostra institució. El llegat d’aquest músic i investigador va situar l’IEC en la línia de més qualitat i exigència de la recerca musical europea. La seva producció ha impulsat la recerca musicològica catalana des del segle XX fins a l’actualitat.

El Trio Pedrell celebra durant aquest 2022 els seus deu anys de trajectòria coincidint amb el centenari de la mort de Felip Pedrell. Format com a conjunt en el Màster de música de cambra de la Hochschule für Musik, Theater und Medien de Hannover amb el professor Markus Becker, el Trio Pedrell acumula guardons importants a escala nacional i internacional.

Durant aquests deu anys ha dut a terme un treball constant d’aprofundiment en el repertori per a trio amb piano, sempre amb l’objectiu compartit de presentar la música del passat al públic d’avui fent-ne una lectura contemporània, honesta i apassionada. El seu repertori inclou autors que van des del classicisme fins als compositors actuals i presta una especial atenció al patrimoni musical de Catalunya i Espanya. Han actuat en sales com l’Auditori de Barcelona o l’Auditorio Nacional de Madrid i han estat convidats a fer concerts arreu d’Espanya, Alemanya i la Xina.

Actualment el formen Christian Torres (violí), Oscar Alabau (violoncel) i Jordi Humet (piano).

Els concerts del cicle Música al claustre de l’IEC d’enguany mostren i resumeixen la participació històrica de l’IEC en la recuperació del llenguatge musical com a patrimoni sonor de Catalunya. 

Més informació.

Venda d’entrades.

Lloc: Pati de la Casa de Convalescència de l’IEC

Hora:20 h 

Organització: Institut d’Estudis Catalans