Agenda
 

dimarts
6  octubre  2020

Conferència inaugural del curs de la Societat Catalana de Física: Epidèmies i mobilitat

La conferència serà a càrrec d’Àlex Arenas, del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili. 

Els processos de reacció i difusió han estat àmpliament utilitzats per a estudiar epidèmies en metapoblacions en xarxa. En el context de les epidèmies, els processos de reacció s’entenen com a contagis dins de cada subpoblació (patch), mentre que la difusió representa la mobilitat d’individus entre els patches. Recentment, hem demostrat que les característiques de la mobilitat humana, com el seu caràcter recurrent, són crucials per a comprendre la transició de fase cap a estats epidèmics endèmics. En aquesta conferència, presentarem un marc de modelització fisicomatemàtica dels processos epidèmics elementals, la distribució espacial de les poblacions i els patrons de mobilitat. Mostrarem, després, com s’ha adaptat aquest marc per a descriure la pandèmia de COVID-19.

Accés Zoom: https://us02web.zoom.us/j/86876497410?pwd=cC9odTVBVFpsYUdBVnRPUnk3cFlwUT09 

Codi d’accés: ^fEJ66

Per a l’assistència presencial cal que comuniqueu la voluntat d’assistir-hi a la scfis@iec.cat abans del dia 6 d’octubre. 

Lloc: Format dual: presencial (Sala Pere i Joan Coromines) i virtual (Zoom)

Hora:19 h 

Organització:

Societat Catalana de Física