Agenda
 

dijous
4  juny  2020

Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

La conferència serà a càrrec d’Andreas Daum, de la Universitat Estatal de Nova York, i la moderaran Oliver Hochadel, de la Institució Milà i Fontanals (CSIC), i Agustí Nieto-Galan, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La xerrada se centrarà en el «Mensch Humboldt» i les maneres en què la seva recerca del coneixement es va fusionar amb la lluita per a trobar la seva identitat en un moment de massa transformacions socials i polítiques, arran de la Revolució Francesa, de 1789. A la dècada de 1790, la ciència de Humboldt era un projecte tan precari com l’època en què va sorgir. 

Aquesta conferència vol obrir noves vies per a la historialització de Humboldt, en lloc de reforçar les narracions heroiques —renovades en els darrers anys— que situen el naturalista de Prússia molt al capdavant del seu temps. Humboldt mereix situar-se en els diversos contextos del seu temps per a comprendre el fet distintiu dels seus èxits i ser discutit amb l’ajuda de preguntes que ha desenvolupat la historiografia transatlàntica.

Lloc: Sessió virtual

Hora:18 h 

Organització: Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica