Agenda
 

divendres
3  maig  2019

Presentació de les Jornades d’Arqueologia de Calaceit

Els dies 3, 4 i 5 de maig tindran lloc les Jornades d’Arqueologia de Calaceit dins els actes de commemoració de les excavacions de l’Institut d’Estudis Catalans al Matarranya.

El dia 3 tindrà lloc la presentació de les jornades, on intervindrà Joandomènec Ros, president de l’IEC, juntament amb Joaquim Monclús i Esteban, president de l’Associació Cultural del Matarranya, i Rafel Jornet Niella, professor de la Universitat de Barcelona i director científic de les jornades. Després tindrà lloc la conferència inaugural a càrrec de l’arqueòloga Núria Rafel i Fontanals, professora jubilada de prehistòria a la Universitat de Lleida i exdirectora del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Diumenge 5 tindrà lloc la visita guiada a dos jaciments històrics de Calaceit, dels més emblemàtics de l’arqueologia de la cultura ibèrica. Són l’assentament fortificat de Sant Antoni (s. VII-III aC) i el poblat del Tossal Redó (s. VII-VI aC), tots dos excavats per l’Institut d’Estudis Catalans entre els anys 1914 i 1922. La visita anirà a càrrec de Rafel Jornet Niella, del Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona i membre de la Societat Catalana d’Estudis Històrics de l’Institut d’Estudis Catalans.

Programa.

Lloc: Saló de Plens de l’Ajuntament de Calaceit

Hora:12 h 

Organització: Ajuntament de Calaceit i Institut d’Estudis Catalans