Agenda
 

dimecres
26  setembre  2018

Metnet, Jornada sobre mecanismes moleculars en obesitat i diabetis

 Un dels objectius que la Secció de Senyalització Cel·lular de la Societat Catalana de Biologia, organitzadora de l’acte, és fomentar les sinergies en la recerca sobre obesitat i diabetis, així com establir una discussió científica entre els experts que hi assistiran per promoure col·laboracions.

La jornada, l’assistència a la qual és lliure i gratuïta, s’iniciarà a dos quarts d’onze amb la conferència plenària que impartirà Jacqueline Stephens, del Pennington Biomedical Research Centre (Estats Units), que porta per títol «Novel Functions of STAT5 proteins in adipocytes» i dona nom a la jornada.
 
A més, hi assistiran diversos investigadors experts en malalties metabòliques que desenvolupen la seva recerca a Catalunya, alguns dels quals formen la xarxa MetNet (Metabolic Network), que també exposaran els resultats dels seus estudis. En concret, tres xerrades prosseguiran la conferència plenària.
 
La primera de les intervencions serà a càrrec de Laura Herrero, de la Universitat de Barcelona, amb una xerrada que porta per títol «Targeting brown adipose tissue lipid metabolism to combat obesity». Seguidament, Núria Casals, de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), parlarà sobre «Time profile of hypothalamic endocannabinoids in response to a high fat diet». L’última xerrada serà a càrrec de Josep Julve, de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Sant Pau (IIB-Sant Pau), i es titula «Overexpression of human apolipoprotein A-I enhances weight gain in db/db mice».
 
David Sánchez-Infantes, investigador principal de l’Institut Germans Trias i Pujol, serà el responsable de cloure l’acte, al voltant de les dues de la tarda. 
 
 

 

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora:10.30 h 

Organització: Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona i Societat Catalana de Biologia