Agenda
 

dimarts
2  octubre  2018

Presentació del llibre Demografía y posverdad. Estereotipos, distorsiones y falsedades sobre la evolución de la población

Presentació del llibre del membre de l’IEC Andreu Domingo. 

Els clixés sobre l’evolució de la població, les distorsions i falsedats que s’apliquen als fenòmens que la componen com a riscos globals, i la seva projecció en futurs distòpics, s’han convertit en part d’una narrativa orientada a atiar els nostres temors més profunds i canviar l’estatut de la veritat. 

En aquest volum es podran trobar diferents mostres de la utilització distorsionada de la demografia, referits unes vegades a l’evolució mundial, altres, específicament a l’espanyola. Aquests exemples es presenten en deu capítols, elaborats cada un d’ells per demògrafs de reconegut prestigi, en què el lector reconeixerà els tòpics i prejudicis més freqüents sobre la població: el creixement, la demografia històrica, la fecunditat, la unió i ruptura de les parelles, l’envelliment demogràfic, les generacions i el sistema de pensions, les migracions internacionals i la diversitat, els refugiats i la crisi migratòria a Europa, i les projeccions de població. 

D’interès tant per a l’especialista com per a un públic molt més ampli preocupat per l’evolució de la població i el canvi social, constitueix així mateix una vindicació de la demografia, com a eina per a lluitar contra la indignitat del que coneixem com a postveritat.

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora:18.30 h 

Organització: Institut d’Estudis Catalans