Agenda
 

dimecres
19  setembre  2018

Ponència: «De Fabra a l’enginyeria lingüística»

A càrrec de Maria Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, dins la jornada Fabra avui. El català, de llengua moderna a llengua digital, organitzada en el marc de l’any Pompeu Fabra.

A partir de la pregunta «Què faria Fabra, enginyer i lingüista, davant els reptes actuals de la llengua?», la jornada connecta la llengua i el dret amb les tecnologies.  L’objectiu és enllaçar la contribució innovadora de Fabra —que va aportar unes estructures imprescindibles perquè el català pogués ser usat en tots els àmbits com a llengua moderna— amb les repercussions lingüístiques del dret i les polítiques digitals i, finalment, amb els desenvolupaments tecnològics que necessiten avui les llengües per a poder ser usades en la major part d’àmbits de la vida diària.

Aquesta jornada s’adreça a professionals de la planificació lingüística, la traducció i la interpretació; juristes interessats en l’àmbit de les regulacions tecnològiques; especialistes en tecnologies lingüístiques i professionals de les polítiques digitals; directius públics d’aquests àmbits, i acadèmics i estudiants universitaris.

Programa.

Més informació.

Lloc: Sala d’actes de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (carrer de Girona, 20, de Barcelona)

Hora:9.20 h 

Organització: Revista de Llengua i Dret de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya