Agenda
 

dijous
12  juliol  2018

Concert «El so català essencial. Tradició i modernitat», dins del cicle Música al claustre

Tercer concert al Pati de la Casa de Convalescència del cicle de concerts Música al claustre, dedicat enguany a les cobles i capelles, amb el concert «El so català essencial. Tradició i modernitat», amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials.

El cicle d’aquest any il·lustra com els conjunts instrumentals, les cobles, es van estructurar des de la Catalunya medieval i s’han mantingut amb la màgia de la seva sonoritat característica fins al present, moment en què els repertoris es diversifiquen amb l’accés a nous mons poètics, expressius i sonors. Amb l’organització dels concerts, l’IEC vol reconèixer i gaudir de la riquesa cultural i artística musical catalana, en un projecte que reforça i convida a compartir la identitat musical amb la d’altres comunitats. 

El cicle de concerts Música al claustre acull l’activitat musical a l’espai barroc i acústicament privilegiat de la Casa de Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El darrer concert, però, tindrà lloc a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, organitzat conjuntament amb l’Academia Europaea.

La iniciativa d’aquest cicle va sorgir fa uns quants anys, amb el desig de recuperar la tradició musical que acompanyava les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona. La voluntat actual és de mantenir-ne la producció i convertir-la en una activitat artística de l’Institut.

Més informació aquí.

 

Lloc: Pati de la Casa de Convalescència de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora:21 h 

Organització: Institut d’Estudis Catalans