Agenda
 

dimecres
13  desembre  2017

Jornada de Santa Llúcia: «Salut mental, ciència i societat»

La Jornada de Santa Llúcia pretén acostar el coneixement científic actualitzat a periodistes i a tot el públic, tant acadèmic com no acadèmic, que hi vulgui assistir. 

Enguany, la Jornada proposa la difusió d’un problema que pot arribar a provocar certa estigmatització social: les malalties mentals. L’increment de malalties mentals en els darrers anys és força evident. Diferents factors de risc amb repercussió en la salut mental, com l’estrès que provoquen feines excessives, l’ús desmesurat de les noves tecnologies i les xarxes socials, l’atur, la pobresa, la soledat o l’abús de substàncies estupefaents, han contribuït extensament a incrementar aquests trastorns, que semblen créixer any rere any. La resposta social davant les persones que tenen alguna d’aquestes malalties és, en la major part dels casos, descoratjadora, i el rebuig social pot arribar a crear afectacions emocionals, agreujar la mateixa malaltia i excloure els malalts de la societat o deixar-los en risc d’exclusió. Aquest estigma el creen la desinformació i la classificació desencertada de caràcter negatiu promoguda per la concepció distorsionada de normalitat de la societat actual.

La jornada és gratuïta, però es prega confirmar l’assistència a l’adreça electrònica scb@iec.cat.
 
 
 

Lloc: Sala Pi i Sunyer de l’IEC

Hora:17 h 

Organització: Secció Biologia i Societat de la Societat Catalana de Biologia, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica