18/11/2022

S’acaba el termini per a presentar candidatures als premis Sant Jordi de l’IEC


El Cartell de premis i de borses d’estudi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) inclou més de mig centenar de reconeixements. Els guardons que atorga directament l’IEC, que sumen 51.000 euros, són dotze i entre ells destaquen el Premi Prat de la Riba i el Premi Creu Casas. El termini d’admissió de candidatures per a aquests guardons s’acaba el proper 2 de desembre, a les 13 hores.

El Premi Prat de la Riba de l’IEC reconeix una persona, entitat o institució que hagi contribuït decisivament amb el seu treball a estudiar, difondre o desenvolupar els valors culturals, científics o humans de les terres de llengua i cultura catalanes.

El Premi Creu Casas es va crear per a promoure les dones que conreen la ciència i té dues modalitats: la primera s’ofereix a una dona en reconeixement de la seva trajectòria en tasques de divulgació i d’aproximació de la tecnologia a l’alumnat femení en qualsevol àmbit (enginyeria, arquitectura, informàtica, telecomunicacions, etc.) i la segona s’atorga a un grup de treball liderat per una dona que hagi desenvolupat metodologies d’empoderament de les dones o d’ensenyament per a captar el talent femení en els camps esmentats. En aquesta convocatòria, el premi s’ofereix a la primera modalitat.

A més dels premis de l’IEC, s’atorgaran els premis de les diferents seccions i societats filials, així com els premis, ajuts i borses dels centres i fundacions de l’IEC i les borses d’estudi de l’IEC mateix. Entre aquests, destaca el Premi Fundació Mercè Rodoreda, que premia treballs de recerca sobre la novel·la i el conte del segle XX i, en especial, sobre l’obra de l’escriptora barcelonina, i el Premi Ferran Sunyer i Balaguer, que reconeix monografies de l’àmbit matemàtic.

Podeu consultar tota la informació d’aquests reconeixements aquí.


 

1...45678...268