27/09/2021

La Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC reprèn els Dijous de ciència 2021


El pròxim dijous 30 de setembre torna el cicle Dijous de ciència 2021, organitzat per la Secció de Ciències i Tecnologia (SECCT) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). La vuitena conferència de l’any serà impartida per Josep Maria Martorell, físic, doctor en enginyeria informàtica i director associat del Barcelona Supercomputing Center, i versarà sobre «El paper de les infraestructures en el sistema d’R+D».

L’edició 2021 del cicle està emmarcada dins la temàtica «Organització i govern de la ciència i la tecnologia». La intervenció de Martorell tractarà sobre la necessitat de gaudir d’unes universitats sòlides, uns centres de recerca avançats i uns bons hospitals intensius en recerca per a construir bons sistemes d’R+D. Pel que fa a Catalunya, les grans instal·lacions científiques han estat una peça modesta però decisiva per a explicar alguns dels grans èxits del país en l’àmbit de la ciència i la tecnologia.

El cicle Dijous de ciència 2021 continuarà fins a finals d’any amb les conferències següents: «La qualitat com a mesura de l’excel·lència», impartida pel catedràtic de la Universitat de Girona Martí Casadesús, el 21 d’octubre; «Objectius de la recerca a Catalunya», de Pere Puigdomènech, el 25 de novembre, i «Lliurant les batalles de la ciència», d’Andreu Mas-Colell, el 9 de desembre. A partir del 27 de gener s’encetarà el següent cicle Dijous de ciència 2022, que tindrà com a fil conductor «L’economia de la ciència i la tecnologia». «El futur passa per la ciència, la tecnologia i la innovació. El marc europeu», d’Enric Banda, serà la primera xerrada d’un total de tretze ponències.

La conferència del dijous 30 de setembre tindrà lloc a les 18.30 h a la Sala Puig i Cadafalch de l’IEC, tot i que també es podrà seguir de manera virtual mitjançant la plataforma YouTube. Per a assistir-hi presencialment (les places són limitades) cal inscripció prèvia (heu d’enviar un correu electrònic a l’adreça secct@iec.cat abans del dimecres 29 de setembre).


 

1...45678...262